Haberler

"Manken Kuşlar" Ödül İçin Yarıştı

Türkiye Şebap Güvercin Federasyonu'nun Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlediği 7.Şebap Güvercin Festivali'nde "manken kuş" olarak tanımlanan ve değeri 50 bin TL'ye varan 285 Şebap Güvercini yarıştı.
Antalya Şebap Güvercin Derneği Başkanı ve...

Türkiye Şebap Güvercin Federasyonu'nun Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlediği 7.Şebap Güvercin Festivali'nde "manken kuş" olarak tanımlanan ve değeri 50 bin TL'ye varan 285 Şebap Güvercini yarıştı.

Antalya Şebap Güvercin Derneği Başkanı ve Federasyon kurucularından olan Gül Resort Otel'in sahibi Mustafa Gülgen'in ev sahipliğinde düzenlenen festivalde yüzlerce Şebap güvercini yetiştiricisi, hakemlerin sabaha kadar süren değerlendirmelerini heyecanla bekledi.

Otelin salonlarından birine kurulan sergide yarışmaya katılan güvercinler Taneli Miski, Abalı Miski, Kürenk, Mavi, Çakmaklı, Abalıçakmaklı, Arap kategorilerinde erkek ve dişi olarak değerlendirildi. Hakemler, kuşları tüylerinin parlaklığı, göz renkleri, kuyruk ve kanatlarının güzelliği ve tüy sayısı, gagaları, boyunları, genel olarak renk kalitesi ve tüyleri, sağlıklı olup olmadıkları ve genel olarak duruşları gibi 11 ayrı özelliği yönünden değerlendirildi. Hakem heyetinin değerlendirmesi sonucu dereceye gien güvercinlerin sahiplerine kupaları törenle verildi.

Ödül töreninde konuşan Türkiye Şebap Güvercin Federasyonu Başkanı Mustafa Kale, 2009 yılından bu yana federasynlaşma çalışmalarına başladıklarını belirterek, Kemer'deki festivalin 17 derneğin birleşmesiyle oluşturulan federasyonun ilk festivali olması sebebiyle önemli olduğunu belirtti. Hedeflerinin Şebap güvercinlerini sevenleri bir çatı altında toplayabilmek ve Şebap kültürünü oluşturmak olduğunu açıklayan

Kale, şöyle konuştu: "Kuşlarımızın soy ağacını tespit edebilmek için ayağına bilezik kullanmaya başladık. 2015 yılından itibaren federasyon olarak aldığımız karar uyarınca bileziksiz kuşları yarışmalarda yarıştırmayacağız. Ayağında bilezik olmayan kuş serbest dalda da yarışmayacak."

Ödül töreninde, Şebap kültürüne emek vermiş kişilere, yarışmada görev alan hakemlere ve kendilerini ağırlayan Antalya Şube Başkanı Mustafa Gülgen'e plaket verildi, sonra dereceye giren kuşların sahiplerine kupa takdim edildi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kale Türkiye Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title