Haberler

Manken Baş Davasında Rapor Savaşları Sürüyor

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde mankenler Kraliçesi Aslı Baş'ın 2.5 yıl önce turizmci Ahmet Bayer'in villasının terasından düşerek ölümüyle ilgili Muğla 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada, rapor savaşları sürüyor.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde mankenler Kraliçesi Aslı Baş'ın 2.5 yıl önce turizmci Ahmet Bayer'in villasının terasından düşerek ölümüyle ilgili Muğla 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada, rapor savaşları sürüyor. Mahkemenin isteği üzerine Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin verdiği ek raporda da olayın 'intihar olmadığı' belirtilirken; Bayer Ailesi'nin İstanbul Teknik Üniversitesi yarışması birincisi manken 32 yaşındaki Aslı Baş, 21 Temmuz 2010 tarihinde, vurgun yediği için tekerlekli sandalyeye mahkum turizmci Ahmet Bayer'in Yalıkavak Beldesi'ndeki Clup Flipper Tatil Köyü içindeki villasının 6.5 metre yüksekliğindeki terasından düşerek yaşamını yitirdi. Baş'ın ölümüyle ilgili olarak TCK'nın 82/1. maddesi kapsamında 'kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan 56 yaşındaki Ahmet Bayer ile 24 yaşındaki oğlu Volkan Bayer ve tutuklu 26 yaşındaki oğlu Hakan Bayer, TCK'nın 281. maddesine göre 'delilleri karartmak ve ortadan kaldırmak' suçundan 7.5 yıl hapsi istenen; yardımcıları 35 yaşındaki M.U. ile birlikte yargılanmalarına bugün Muğla 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Bugün 4'üncü duruşmaya, sanıklar Hakan Bayer, babası Ahmet Bayer, kardeşi Volkan Bayer, yardımcıları M.U., manken Baş'ın babası Mehmet Baş, avukatları Fahri Safa Küpçü, İbrahim Ateş ve Faruk Zorba ile Bayer ailesinin avukatları Hatice Cebeci, Atilla Kaan Komut, Durgun Yarsuvat katıldı. Duruşmayı Bayer'in 20 kadar yakını da izledi.

ODTÜ YİNE 'İNTİHAR DEĞİL' DEDİ

Duruşmada, mahkemenin ODTÜ'den istediği daha kapsamlı yeni ek bilirkişi raporu okundu. ODTÜ Fizik Bölümü'nden Prof. Dr. Mehmet Parlak, Doç.Dr. Yusuf İpekoğlu ve Dr. Turgut Fakıoğlu tarafından hazırlanan ek raporda, manken Baş'ın intihar etmediği belirtildi. Raporun sonuç bölümünde, "Aslı Baş'ın tanıklarca söylendiği gibi balıklama atlayıp bulunduğu yere, çalılarla bir şekilde temas etmeden düşmesi mümkün görülmemektedir. Çalılara temas etmeden atlamış olması durumunda bulunduğu yerden oldukça uzak bir noktaya düşmüş olması gerekmektedir. Aslı Baş'ın yere çarpma hızı yaklaşık 45 kilometredir. Çarpma sırasında yerin Baş'ın vücuduna, düşüş şekline göre - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Volkan Bayer Ahmet Bayer Aslı Baş Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title