Haberler

Manisa Baro Başkanı Arslan: Başka Tarikatların Önü Açılıyor

Baro Başkanı Arslan: Başka tarikatların önü açılıyorMANİSA'da adli yıl açılışında konuşan Baro Başkanı Ali Arslan, 15 Temmuz sürecinin kendi kendine gelişmediğini, liyakat ilkesinin terk edildiğini belirterek, şimdi de başka cemaatlerin önünün açıldığını savundu.

Baro Başkanı Arslan: Başka tarikatların önü açılıyor

MANİSA'da adli yıl açılışında konuşan Baro Başkanı Ali Arslan, 15 Temmuz sürecinin kendi kendine gelişmediğini, liyakat ilkesinin terk edildiğini belirterek, şimdi de başka cemaatlerin önünün açıldığını savundu. Arslan, "Şimdi yapılanın başka tarikatların önünü açmak olduğunu görüyoruz. Liyakat değil, sadakat olduğunu görüyoruz" dedi.

Manisa'da 2017-2018 adli yıl açılışına, Manisa Adliyesi bahçesinde düzenlenen törenle açıldı. Adli yıl açılışına Manisa'ya yeni atanan Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Tugay Komutanı Albay Güven Dere, Adalet Komisyonu Başkanı Şahap Mutlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Can, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, avukatlar, adliye çalışanları katıldı. Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli ve Baro Başkanı Ali Arslan anıta çelenk sundu.

Törende konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, "Demokrasimiz önündeki en önemli engellerden biri terördür. Terör öncelikle insanların en temel hakkı olan yaşama hakkını tehdit etmektedir. Kişi hak ve özgürlüklerin temel güvencesi olan bağımsız ve tarafsız yargı yoksa hukuk devletinin varlığından söz edilemez. Biz adalet mensuplarının tek hedefi ve yegane gayesi olmalıdır. Adaletin tesisi toplumda yalnızca düzen ve dirliği sağlamakla kalmaz, aynı zamanda bireylerin kalbine yaşama sevinci ve geleceğe dair en güçlü umutları da yerleştirir. Adaletten yoksun olan toplumları sadece haklarını kaybetmezler. Hak kavramları yanında iyiye ve güzele olan inançlarını ve geleceğe olan tüm umutlarını da kaybederler" dedi.

"ŞİMDİ YAPILAN BAŞKA TARİKATLARIN ÖNÜNÜ AÇMAK"

Yargı camiasında sorunların azalmadığını, giderek arttığını ifade eden Baro Başkanı Ali Arslan da, yeni tarikatlara zemin hazırlandığını öne sürdü. Arslan, "15 Temmuz süreci bu ülkeye bir günde gelmedi. Bir süreç yaşandı ve bu süreç içerisin de birçok yanlışlar yapıldı. Liyakat ilkesi terk edildi. Layık olanın layık olduğu yere gelmesi yerine 'adama kayırmacılık' ve 'sadakatçilik' geçerli kılındığı için bu sürece gelindi. FETÖ terör örgütü mensupları hep kayrıldı. "Bizdendir" diye yolları hep açıldı. Hak edenlerin ise yolları hep kapatıldı. Netice; ordumuz, polisimiz, dışişlerimiz, istihbaratımız, eğitimimiz az kalsın tamamen ele geçiriliyordu. Şimdi yapılanın başka tarikatların önünü açmak olduğunu görüyoruz. Liyakat değil, sadakat olduğunu görüyoruz. Çözüm; her vatandaşımızın kanun önünde eşitliğini güvence altına alacak hukukun üstünlüğü ilkesini hayata geçirmektir. Hukuka olan güveni sağlamaktır" diye konuştu.

Baro Başkanı Arslan, yargının siyasallaşmaması gerektiğini belirterek, hakim savcı atamalarında liyakata önem verilmesini istedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Arslan Erhan Can Çiçekli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta EGO ücretsiz mi, otobüsler bedava mı? Ankara'da 1 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi? 1 Mayıs'ta kütüphaneler açık mı? 1 Mayıs'ta hangi kütüphaneler açık? Biricik Belediye Başkanı istifa mı etti? DEM Partili Mehmet Begit neden istifa etti, olay ne? #128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title