Haberler

Manavgat'ta Orman Haftası Etkinliği

Manavgat'ta orman haftası etkinliğiORMAN Haftası dolayısıyla Manavgat Kaymakamlığı, Orman İşletme Müdürlüğü, TEMA Vakfı Temsilciliği ve çeşitli okulların katılımıyla fidan dikimi gerçekleştirildi.

Manavgat'ta orman haftası etkinliği

ORMAN Haftası dolayısıyla Manavgat Kaymakamlığı, Orman İşletme Müdürlüğü, TEMA Vakfı Temsilciliği ve çeşitli okulların katılımıyla fidan dikimi gerçekleştirildi.

Kavaklı Mahallesi'nde 21- 27 Mart Orman Haftası dolayısıyla orman geliştirme alanında gerçekleştirilen etkinliğe Kaymakam Nazmi Günlü, eski sanayi ve ticaret bakanlarından Metin Şahin, Orman İşletme Müdürü İsmail Hacıoğlu, TEMA Vakfı Temsilcisi Şenay Malbora, siyasi parti temsilcileri, çeşitli okullardan öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan TEMA Vakfı Manavgat Temsilcisi Şenay Malbora, iklim değişikliği, orman yangınları ve ormansızlaştırma gibi nedenlerle orman ekosistemlerinin tahrip olduğunu belirtti.

Ormanların tüm canlılara hiçbir karşılık beklemeden hizmet verdiğini kaydeden Malbora, "Tatlı suların yaklaşık yüzde 75'i ormanlardan beslenen su havzalarından karşılanmaktadır. Bu bakımdan ormanlar konusunda daha hassasiyet göstermeliyiz. İnsanlığa faydalı olmanın en kolay yolu fidan dikmektir" dedi.

Gençler ve çocuklar için orman ve su gibi varlıkların korunması gerektiğini kaydeden eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Metin Şahin de "Gerek nüfus artışı gerekse kentleşme nedeniyle çok değerli orman varlıklarımız büyük zarar görüyor. Onlar tahribat görüyor hatta beklide tamamen yok oluyor" dedi.

21 Mart'ın yeni günü yeni yılı müjdeleyen Nevruz günü olduğunu hatırlatan Kaymakam Nazmi Günlü de, "Bugün Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası'nın başlangıcı. Bu haftalarda insanlarımıza, gençlerimize, ormanın, yeşilin ve doğanın ne kadar önemli olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Doğaya ve yeşile kıymet vermek için ağaç dikmekten işe başlıyoruz" diye konuştu.

Öğrencilerin şiir okuması ve halkoyunları gösterilerinin sunulmasının ardından fidan dikimi gerçekleştirildi ve hatıra fotoğrafı çektirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Orman İşletme Müdürlüğü Metin Şahin Nazmi Günlü Manavgat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title