Haberler

Malatya Valiliği'nden 112'yi gereksiz meşgul edenlere ceza

Güncelleme:

Malatya Valiliği, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne asılsız çağrıda bulunanlara ve hattı gereksiz meşgul edenlere Kabahatler Kanunu'na göre idari para cezası kesilmeye başlandığını duyurdu.

112 Acil Çağrı Merkezi'ni gereksiz yere meşgul edip asılsız ihbarda bulunanlar için Malatya Valiliği harekete geçti. Buna göre söz konusu kişilerle ilgili Kabahatler Kanunu'na göre idari para cezası kesilmeye başlandı.

2023'TEKİ ÇAĞRILARIN YÜZDE 74'Ü ASILSIZ

Malatya Valisi Ersin Yazıcı imzasıyla yayımlanan ve 20 Mayıs Pazartesi itibariyle geçerli olan genelgede, 112 Acil Çağrı Merkezinde 7/24 görev yapan, iletişim becerisi yüksek, panik ve endişe durumlarında gelen acil çağrılarda telefonun diğer ucundaki vatandaşlara psikolojik destek sağlayan tecrübeli personelin görev yaptığı kaydedildi.

Çağrı personellerinin sağlık, polis, jandarma, yangın ihbarları ve AFAD birimleriyle koordinasyonu sağlayarak, tüm ekiplerin en kısa sürede olay yerine ulaşmalarının sağlandığı anlatılan genelgede, şu ifadelere yer verildi:

"Malatya 112 Acil Çağrı Merkezine 2023 yılında 990 bin 74 çağrı gelmiş olup, bu çağrıların yüzde 74'ünü asılsız ihbarlar (alınan ihbarlara intikal eden ekiplerce olayın gerçek olmadığı anlaşıldığı ihbarlar) ve amaç dışı aramalardan (sessiz aramalar, hakaret, küfür, alay etme, şaka, taciz vb..) oluştuğu istatistiki verilerden anlaşılmıştır. Acil Çağrı Merkezine gelen asılsız çağrılar nedeniyle zaman ve kaynak kaybı yaşanmakta. Bunun önüne geçilmesi hedeflenmektedir. Bu kapsamda 112 Acil Çağrı Merkezine gelen çağrının asılsız ihbar olması durumunda olay yerine giden ekiplerce tutulan tutanağa istinaden, 112 Acil Çağrı Merkezi Kuruluş, Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin yaptırımlar bölümünün 23. maddesinin 2. fıkrası kapsamında Çağrı Merkezini asılsız ihbarda bulunmak suretiyle meşgul ettikleri tespit edilen kişilere idari para cezası uygulanmaktadır."

CEZA UYGULANACAK VE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK

Genelgede 112 Acil Çağrı Merkezini gereksiz yere meşgul eden, personelin görev yapmasını engelleyen, acil yardım talebi olan vatandaşların bu hatta ulaşmasını geciktiren ya da engel olan kişilere ise 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32. maddesi gereğince idari yaptırım cezası uygulanacağı ve ayrıca fiilleri Türk Ceza Kanunu kapsamına girenler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacağı aktarıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Malatya Valiliği Malatya Güvenlik Politika Güncel Haberler

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

500

Yorumlar (5)

Veli Yücel:

acil bir durumda polisi ariyorsun mesela.once biri çıkıyor ona olayı anlatıyorsun.tamam sizi polisi aktarıyorum diyor.birde baştan sona polise anlatıyorsun.gereksiz zaman kaybı.eski hali daha iyidi sanki.hele ambulans ararsanız ahiret soruları soruyorlar.

25
9
yanıtYanıtla
HALİS ER:

Süper

24
0
yanıtYanıtla
oğuz Kurnaz:

112'yi insan acil bir hal var ki arıyor. bazen saniyeler önemli. telefona cevap verene polis veya ambulans deyince anında bağlaması lazım. sonuçta hangisi olursa olsun yapacağı sey telefon aktarmak. kriz durumu varken insanların zamanını ve sabrını çalmayın. bu saçmalığa bir son verin. polis işeyen 155'i tıbbi yardım isteyen 112 yi arasın eskiden olduğu gibi.

13
3
yanıtYanıtla
Cihan Babacan:

AYNEN AVRUPA SİSTEMİ OLMUŞ. 112’yi ARIYORSUN CEVAP VEREN KİŞİ NEREYİ NE İÇİN ARIYORSUN DİYE SORUYOR ORADANDA POLİSMİ İTFAİYE Mİ ORAYA BAĞLIYOR.

8
1
yanıtYanıtla
Bilir Kişi:

Maalesef yine yanlış düşüncede (bana göre) yorumlar görüyorum. Biraz zor düşünmeniz ama :) Tek 1 numarada toplanması en mantıklısı. Acil durumda malum insanlar unutabiliyor doğru mu? 155 miydi? aman 112 miydi? aman 110 muydu? diye. Bu geliştirilebilir mi? Evet daha da geliştirilebilir. Aramaların da gördüğünüz gibi bir vilayette yüzde 74 ü asılsız çıkmış. İlk önce zihniyetlerimizi temizleyelim, sonra yetkililere hesap soralım, hadi o kafaları çalıştırın ve zihniyetleri temizleyin! :)

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title