Haberler

Madalya Uğruna Bayıldılar

Türkiye Kulüplerarası Kros Ligi Eleme Yarışmaları Renkli Görüntülere Neden Oldu.

MERSİN'in Silifke İlçesinde düzenlenen Türkiye Kulüplerarası Kros Ligi eleme yarışmaları renkli görüntülere neden oldu. Farklı illerden 167 takımdan 946 sporcunun katıldığı yarışmayı tamamlayan birçok sporcu baygınlık geçirdi.

Atletizm Federasyonunun 2011 yılı faaliyet programı arasında yer alan Türkiye Kulüplerarası Kros Ligi eleme yarışmaları Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Atayurt beldesinde başladı. 23 Nisan Spor ve İzcilik Okulu tesisleri yanındaki Atayurt belediyesi tarafından yaptırılan atletizm pistinde yapılan yarışmalara Türkiye'nin değişik illerindeki 167 takımdan 946 sporcu katıldı.

Yarışma öncesi konuşan Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, atletizmde 2010 yılında elde edilen başarılar ve 2011 yılındaki hedefleri hakkında da bilgi verdi. Türk atletizminin altın sezonunu yaşadığını ifade eden Tersi, "Barselona'da yapılan Avrupa Şampiyonasında 3 altın 1 gümüş madalya ile ve final yarışan sporcularımızla Avrupa'da ülkeler arasında 2'nci sırada yer aldık. İlk kez Avrupa Şampiyonasında bu kadar başarı elde ettik. En büyük hedefimiz 2012 yılında Londra Olimpiyatlarına 25'in üzerinde sporcu ile katılmak. Daha çok madalya almak. Ama 2012 yılında 4-5 madalya amaçlıyoruz. Bunun yanı sıra da 25 sporcumuzun da yarıdan fazlasının da final ve yarı final koşmasını amaçlıyoruz. Türkiye olarak Avrupa birinci liginde yarışıyoruz. Hem erkek hem bayan milli takımımız 3 yıldır birinci ligde yer alıyorlar. 2011 yılında Avrupa birinci ligi organizasyonunu İzmir'e aldık. En büyük hedefimiz 2011 yılında Milli takımlarımızı süper lige çıkması için mücadele vereceğiz. Bütün sporcularımızın hedefi 2011 yılında Tago'da yapılacak olan Atletizm dünya şampiyonasına gitmektir. Ülkemizde yaptığımız Olimpik Gençlik Festivali var Trabzon'da, bir taraftan gençlerimizi ve yıldızlarımızı bu yarışlara hazırlamaktır. Şuan da gençlerimiz ve büyük takımlarımız olimpik aday kadrolarımız zaten belli. 2011 Londra olimpiyatlarına 47 sporcumuzu hazırlıyoruz" dedi.

Bütün amaçlarının Türk atletlerinin olimpiyatlarda koşması olduğunu kaydeden Tersi, "2011 yılında Avrupa salon yarışları da var. Diğer organizasyonlarda var. Atletizm Federasyonu olarak çalışmalarımız devam ediyor. 2016 Olimpiyatlarına hazırlayacağımız oyuncularımızın tespiti de yapıldı. Türk antrenörlerinin başarısı çok büyük. Nevin Yanıt'ın antrenörü Mersinli Cüneyt Yüksel'dir. Diğer antrenörlerimizde başarılı ama o antrenörlerimizin eğitimini yükseltmek için de seminerler paneller açıyoruz. Bu bakımdan çalışmalarımız devam ediyor. Her şey olumlu geçiyor. 2010 yılındaki başarıyı 2011 yılında da elde edeceğimizi düşünüyorum"diye konuştu.

Konuşmanın ardından ise yarışmanın startı verildi. Birçok sporcunun baygınlık geçirdiği yarışmada 2 bin metre 16 yaş altı A erkekler kategorisinde İstanbul Fenerbahçe kulübünden Hasan Çavdar birinci, Erzurum İl Özel İdare'den Hakan Çoban ikinci, Ağrı Belediyespor'dan Ömer Tuncer üçüncü, takım sıralamasında Erzurum İl Özel İdare birinci, Ağrı Belediyespor ikinci, İstanbul Fenerbahçe üçüncü oldu.

2 bin metre 16 yaş altı A bayanlar kategorisinde Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nden Elif Kocatorun birinci, aynı okuldan Gönül Üstün ikinci, Ümmühan Şahin üçüncü, takım sıralamasında İstanbul Fethi Gemuhluoğlu İlköğretim Okulu birinci, Ağrı GSİM ikinci, İstanbul Üsküdar Belediyespor Kulübü üçüncü oldu.

2 bin metre 16 yaş altı B erkekler kategorisinde Bitlis GSİM'den Ömer Ofi birinci, Erzurum GSİM'den Savaş Oğuz ikinci, Erzurum Palandöken Belediyespor'dan Abdulkadir Çelik üçüncü, takım sıralamasında Erzurum Palandöken Belediye birinci, Erzurum GSİM ikinci, Iğdır GSİM üçüncü oldu.

2 bin metre 16 yaş altı B bayanlar kategorisinde Bursa Osmangazi B.S.'den Tuğba Yeni birinci, aynı okuldan Zehra Tuncer ikinci, Aysel İnci üçüncü, takım sıralamasında Van İl Özel İdaresi birinci, Kayseri Erciyes Doruk GSK ikinci, Kayseri Karsuspor üçüncü oldu.

4 bin metre yıldız erkekler kategorisinde Bursa İnegöl İshakpaşa İlköğretim Okulu'ndan Feyaz Durmuş birinci, aynı okuldan Metin Bozkurt ikinci, Sercan Basım üçüncü, takım sıralamasında Ağrı Tedaşspor birinci, Bitlis Gençlikspor ikinci, Muş GSİM üçüncü oldu.

3 bin metre yıldız bayanlar kategorisinde Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden Emine Hatun Tuna birinci, İstanbul Üsküdar Belediyesinden Havva Çakmak ikinci, Ankara Yapıspor'dan Büşra Nur Koko üçüncü, takım sıralamasında Ankara Yapıspor birinci, Bursa Büyükşehir Belediye ikinci, İstanbul Üsküdar Belediye üçüncü oldu.

Yarışmalar yarın, genç erkek ve bayanlar ile büyük erkekler ve bayanlar kategorilerinde yapılacak mücadelelerle sona erecek. Yapılan yarışmalarda dereceye giren takım ve sporcuların ise 19 Şubat'ta Antalya'da yapılacak olan 1. kademe yarışmalara, 20 Mart'ta da Denizlide yapılacak final müsabakalarına katılacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title