Haberler

Kutlu Doğum Haftası

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Hazreti Muhammed'in insanlığa adaleti, güveni, şefkati, merhameti ve güzelliği öğretmek üzere geldiğini söyledi.

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Hazreti Muhammed'in insanlığa adaleti, güveni, şefkati, merhameti ve güzelliği öğretmek üzere geldiğini söyledi.

Mardin Artuklu Üniversitesi öğrenci konseyi, Kutlu Doğum Haftası kapsamında Atatürk Kültür Merkezi'nde "Hz. Peygamber ve Güvenirlik" temalı program düzenledi. Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda üniversite öğrencileri şiirler okudu.

Prof. Dr. Ağırakça, burada yaptığı konuşmada, Peygamber Efendimizin insanların birbirlerine olan merhameti ve güvenini yeniden tesis etmek için gönderildiğini söyledi.

Hazreti Muhammed'in kendisine peygamberlik gelmeden önce de merhametli ve emin olduğunu vurgulayan Ağırakça, şunları söyledi:

"Peygamberlikten önce müşrikler, onun güzel ahlakını gördüklerinden dolayı Muhammed el-Emin demişlerdir. Herkesin kendisine güvendiği bir insan, işte o bizim peygamberimizdir. İnsanlığa adaleti, güveni, şefkati, merhameti ve güzelliği öğretmek üzere gelmişti. O, sadece peygamber değildi, aynı zamanda bir baba idi. Çocuklarına olan şefkatine baktığımız zaman, bütün babalara örnekliğin en mükemmelliği o bize öğretmiştir. Bütün insanlığa en güzel bilgiyi öğreten odur."

Hazreti Peygamberin kendi arkadaşları ve ashabına karşı vefakar olduğunu anlatan Ağırakça, onun hayatından bazı örnekler verdi.

Emin ve güvenilir olmanın tüm Müslümanların birinci görevi olduğunu belirten Ağırakça, "Ona ümmet olup emin bir insan olmak hepimizin görevidir. Muhammed el-Emin gibi aynen güvenilir olmak istiyorsak, onun neden emin olduğunu bilmemiz gerekiyor. O da vahyin öğrenilmesi ile mümkündür. Yani Kuran-ı Kerim'den geçer. Kuran-ı Kerim'i ve Peygamber Efendimizin sünnetini anladığımız zaman eminlik sıfatını yakalamış oluruz. Emin olunuz, güvenilir olunuz. Hiçbir zaman sizden kötülük sadır olmasın." diye konuştu.

Mardin Diller ve Dinler Korosu ilahi seslendirdi

Konuşmanın ardından aralarında imam, papaz, ev hanımı ve öğretmenlerin de yer aldığı 40 kişiden oluşan "Mardin Diller ve Dinler Korosu" Hazreti Muhammed'i anlatan Türkçe, Arapça ve Kürtçe ilahiler seslendirdi.

Seslendirilen ilahiler, etkinliğe katılan öğrencilere duygusal anlar yaşattı.

Programın ardından öğrencilere gül lokumu ve gül kolonyası ile Hazreti Muhammed'i anlatan kitaplar hediye edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Mardin Artuklu Üniversitesi Ahmet Ağırakça Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title