Haberler

Kur'an Akaidinin Doğru Anlaşılması

düzenlenen bir etkinlik çerçevesinde Araştırmacı Yazar Hamza Türkmen, Giresun'un Eynesil ilçesinde "Kuran Akaidinin Doğru Anlaşılması" konulu bir konferans verdi.

Ebrar Eğitim ve Dayanışma Platformu tarafından

düzenlenen bir etkinlik çerçevesinde Araştırmacı Yazar Hamza Türkmen, Giresun'un Eynesil ilçesinde "Kuran Akaidinin Doğru Anlaşılması" konulu bir konferans verdi.

Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlayan konferansta konuşan Araştırmacı Yazar Hamza Türkmen, Kur'an akaidi dediklerinde yeni bir şey söylemediklerini, Resulullah'ın (s.a.v) akaidini örnek aldıklarını; zira Hz. Muhammed'in akaidinin Kur'an-ı Kerim olduğunu söyledi.

Türkmen; Kur'an-ı Kerimde Allah'ın da, yaratılışın da, Kur'an-ın inzal edilişinin de Hak kavramıyla belirtildiğini belirterek şöyle konuştu: "O zaman Hak adına akaid, itikad, iman, gayp kavramlarının ne olduğunu kavramsal olarak iyi bilmemiz gerekir. Kur'an da Hak olan akidevi ölçüler bildiren ayetlerin neler olduğunu ve akaid konularının neler olduğunu kısa ve öz olarak her müslümanın bir ilmihal bilgisi olarak bilmesi gerekir. Kur'an-ı Kerime iman edenlerin akidevi konularda içinde hiçbir çelişki

bulunmayan ve insan telifi olmayan Kur'an-ı asıl almalıdırlar, insanların bu konularda ürettiği yorumları ve haber derlemelerini ifade eden kelam kitaplarını ise asıl olarak değil, Kur'anın açık delilleriyle çelişmemesi şartıyla yardımcı olarak değerlendirilmelidir."

Kur'an itikadı oluşmamış insanlara mükellefiyetlerini hatırlatmak gerektiğini kaydeden Türkmen; şunları söyledi: "Kur'an itikadı oluşmamış insanlara hayatın anlamını, amacını bir yaratıcıya olan ihtiyacını hatırlatmamız gerekir. Sonra da bu yaratıcının evreni ve bizi yaratıp başı boş bırakmadığını, yol gösterici ve ölçü bildirici vahyi olarak en son korunmuş olarak Hz. Muhammed'e Kur'an-ı Mübini inzal ettiğini anlatmalıyız. Önce imanın ilk veya en temel şartı olarak bu tür muhataplarımıza lafzen korunmuş

olarak bize kadar gelen Kur'ana iman etmelerini, İslami bir iman için bunun temel şart olduğunu anlatabilmeliyiz."

Türkmen, konferansının sonunda dinleyicilerden gelen sorulara

cevap verdi. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hamza Türkmen Eynesil Giresun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title