Haberler

Kültür Sanat Festivaline okullardan yoğun ilgi

Bursa Kent Konseyi tarafından 5 - 8 Nisan tarihleri arasında 'Geleneksel El Sanatları' alanında 2. Bursa Ulusal Kültür Sanat Festivali düzenleniyor.

Bursa Kent Konseyi tarafından 05-08 Nisan tarihleri arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla 'Geleneksel El Sanatları' alanında 2. Bursa Ulusal Kültür Sanat Festivali düzenleniyor. 4 gün boyunca Merinos AKKM Fuar Alanı'nda süren festivalde Ahşap Oyma Sanatı, Bakır Süsleme, Hat Sanatı, İpek İğne Oyası, Keçe Sanatı, Kırkyama, Naht Sanatı, Rölyef, Bıçakçılık ve Yemeni vb. 24 şehirden 75 sanat dalında 110 sanatçıya ait binlerce eser yer alıyor. Ayrıca 83 stantta usta sanatçılar gün boyu canlı performanslarını sergiliyor.

2. Bursa Ulusal Kültür Sanat Festivali'ne ise okullar yoğun ilgi gösteriyor. Hergün yüzlerce öğrenci festivali ziyaret ederek geleneksel el sanatları hakkında ustalarından bilgiler alıyor. Ayırca 'Karagöz-Hacivat' ve 'İpli Kukla' gösterilerini izleyerek eğlenceli vakit geçiyor.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, Merinos AKKM Fuar Alanı girişinde öğrencileri karşıladı. Öğrenciler ile tek tek ilgilenen Çepni, stantları gezerken miniklere de eşlik etti. Çepni, "2. Ulusal Bursa Kültür Sanat Festivali, kültürel değerlerimizi ön plana çıkartan konseptiyle farklı bir heyecan yaşatıyor. Bu heyecana öğrencilerde ortak oluyor. Hergün yüzlerce öğrenci festivali ziyaret ediyor, usta sanatçıları dinliyor ve unutulmaya yüz tutmuş meslek dallarını tanıyor. Tüm hemşerilerimizi Cumartesi akşamına kadar Merinos AKKM fuar Alanı'nda açık kalacak olan festivale davet ediyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hasan Çepni Merinos Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title