Haberler

Koru: Önder Aday Olursa CHP'nin Oylarını Çekebilir

Güncelleme:

Gazeteci Yazar Fehmi Koru, "HDP'li Sırrı Süreyya Önder'in İstanbul'a aday olması durumunda CHP'nin oylarını çekebilir." dedi.

Siyasi partilerin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için aday olarak göstereceği isimler merak konusu olmaya devam ediyor. Konuyla ilgili bir yorumda Star gazetesi yazarı Fehmi Koru'dan geldi. Bir televizyon programına konuk olan Gazeteci-Yazar Fehmi Koru, gündemdeki isimleri değerlendirdi.

"RÜZGAR TERSİNE DÖNEBİLİR"

İstanbul'da AK Parti'nin güçlü olduğunu ifade eden Koru, "Eğer CHP Mustafa Sarıgül'ü aday gösterirse ve ona benzeyen ilçe belediye başkanı adaylarıyla seçmenin karşısına çıkarsa belki bu havayı kendi üzerine çekebilir. Ama bu da çok kesin değil. Rüzgarlar birden bire tersine dönebilir." dedi.

"SARIGÜL'ÜN ADAYLIĞI RİSK"

Sarıgül'ü aday göstermenin her bakımdan riskli olduğunu söyleyen Koru, " Sırrı Süreyya Önder'in aday olması durumunda, CHP'ye geleneksel olarak oy veren solcuların oylarının bazılarını Önder çekebilir." dedi.

AK PARTİ SEÇİMİ RAHAT GEÇİREBİLİR

Fehmi Koru'nun bu analizinin ardından CHP'nin Sarıgül'ü aday göstermesi ve HDP'nin de Sırrı Süreyya Önder'i aday çıkarması durumunda sol kanadın oylarının bölüneceği konuşulurken anket sonuçlarına göre önde olan Ak Parti'nin seçimi daha rahat kazanabileceği yorumları yapıldı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Sırrı Süreyya Önder Mustafa Sarıgül Fehmi Koru Ak Parti Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title