Haberler

Korkuteli 'Ülkü' İçin Tek Yumruk Oldu

Antalya'nın Korkuteli İlçesinde, Yakalandığı Lösemi Hastalığıyla Mücadele Eden 12 Yaşındaki İlköğretim Okulu Öğrencisi Ülkü Uyar İçin Kaymakamlık, Belediye ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Yardım Sözü Verdi.

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde, yakalandığı lösemi hastalığıyla mücadele eden 12 yaşındaki ilköğretim okulu öğrencisi Ülkü Uyar için Kaymakamlık, Belediye ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yardım sözü verdi.

Korkuteli'nde grip şüphesiyle özel bir hastaneye kaldırılan Ülkü Uyar, öksürüğüyle birlikte kan gelmesi üzerine ailesi tarafından Korkuteli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Oradan Antalya Tıp Fakültesi'ne sevk edilen Ülkü'ye burada lösemi teşhisi kondu. Tedavi sırasında beyin kanaması geçiren Ülkü, kısa sürede iyileşerek kemoterapiye başlandı.

Fatih İlköğretim Okulu'nda hizmetli olarak çalışan ve maddi durumu zayıf olan baba Davut Uyar'ın umutları, sağlık güvencesinin bazı kanser ilaçlarını karşılamaması üzerine tükenmeye başladı. Bunun üzerine Fatih İlköğretim Okulu 5/A sınıfı öğrencileri, arkadaşları için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurarak yardım kampanyası başlatmak istedi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de Korkuteli Kaymakamlığı'ndan aldığı izin doğrultusunda duyarlı öğrencilerin bu isteğine olumlu cevap verdi.

Korkuteli Kaymakamı Rıza Dalan, 12 yaşındaki bu çocuğu ölüme terk edemeyeceklerini belirterek "Tabii ki Korkuteli gibi birlik ve dostlukların önemsendiği bir ilçede herkes elini taşın altına koyacaktır. Biz de elimizden gelen desteği veririz" dedi.

Konu Korkuteli Belediye Meclisi Toplantısı'nda da gündeme alındı. Ülkü Uyar için gereken desteği vermeye hazır olduklarını belirten Belediye Başkanı Adnan Uğurlu, şöyle konuştu: "Minik yavrunun ailesiyle görüşüp yapılacak başka neler olduğunu belirleyeceğiz. Ayrıca, açılacak bir kampanyaya destek olmak için hazırız. Tüm Korkutelili vatandaşlarımızı da ellerinden geldiği kadar yardım etmeye davet ediyoruz." CHP Korkuteli İlçe Başkanı Ahmet Daloğlu kampanya hakkında yaptığı açıklamada, "Yapacağımız yardımın miktarını söylemeyi doğru bulmuyoruz. Ama teşkilat olarak elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullandı.

Korkuteli halkı ise minik Ülkü'ye yardım için hazır olduklarını fakat bunun için kaymakamlık tarafından kampanya başlatılmasını beklediklerini bildirdi.

(AD-ŞT-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title