Haberler

Konya'da Sille Subaşı Hamamı Mimarlık Müzesi Olarak Hizmete Açıldı

Güncelleme:

Konya'nın Selçuklu ilçesinde bulunan Sille Subaşı Hamamı, restorasyonun tamamlanmasının ardından mimarlık müzesi olarak kullanılmak üzere Mimarlar Odası'na devredildi. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Sille'nin turizm potansiyelini artırmak için uzun süredir çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Konya'da, Selçuklu Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlan Sille Subaşı Hamamı, mimarlık müzesi olarak kullanılacak.

Sille Mahallesi'nde restorasyonu tamamlanan Sille Subaşı Hamamı, düzenlenen törenle mimarlık müzesi olarak kullanılması amacıyla Mimarlar Odası'na devredildi.

Selçuklu Kaymakamı Eflatun Can Tortop, bu eserleri gelecek nesillere aktarmanın herkesin asli görevi olması gerektiğini belirterek, "Sivil mimari örnekleri medeniyet yolculuğumuzda kimliğimizin çok değerli parçaları." dedi.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, 5 bin yıllık tarihi mirası yeniden canlandırmak ve Sille'yi Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden biri haline getirmek için uzun yıllardır geniş kapsamlı çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından açılış töreni gerçekleştirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Pekyatırmacı Selçuklu Subaşı Konya Kültür Kültür Sanat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title