Haberler

Konya'da Fetö'den 321 Sanık Hakkında 116 Dava Açıldı

Konya’da, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında bugüne kadar 321 sanık hakkında 116 dava açıldığı bildirdi.

Konya'da, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında bugüne kadar 321 sanık hakkında 116 dava açıldığı bildirdi.

Konya Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan adına yapılan yazılı açıklamada, Konya'da yürütülen FETÖ davaları hakkında bilgi verildi. Açıklamada, "15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ/PDY ile ilgili başlatılan soruşturmalar kapsamında bugüne kadar 321 sanık hakkında 116 dava açıldı. Darbe girişiminin ardından Konya Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından başlatılan soruşturmalara ilişkin iddianameler tamamlanarak 321 sanık hakkında, 'Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs Etmek, Silahlı Terör Örgütü Kurmak veya Yönetmek, Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Başkanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanuna Muhalefet Etmek' suçlarından 116 dava açıldı. Konya 6. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen davalarda sanıklardan bir kısmının ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, bir kısmının da 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi. Toplanan ve ele geçirilen delillerle birlikte genişletilerek devam etmekte olan soruşturmalar kapsamında kalan diğer şüpheliler hakkındaki tahkikat titizlikle

sürdürülmektedir" denildi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bestami Tezcan Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title