Haberler

Tam 8 bin lira vermişler! Konuşamayan çocukları için papaza gidip, eşek dili yedirdiler

Güncelleme:

Kocaeli'de yaşayan ve hiç konuşmayan 4 yaşındaki çocuğun ailesi, çocuklarını iyileştirmek için birçok yöntem denedi. En son İstanbul'da bir papaza 8 bin lira veren aile "Bu çocuğa dana, eşek dili yedirin" tavsiyesini de yerine getirdi. Çocuklarının düzelmemesi üzerine en son doktora başvuran aile, "Doğru yanlış birçok yola başvurduk. Psikiyatriye götürdük. Atipik otizm teşhisi konuldu, konuşamıyordu. İlk 4 ay içinde çocuğumuzun konuşmasına vesile oldular" dedi.

Kocaeli'de yaşayan 4 yaşındaki Ali Sarp Aydın, konuşma çağına geldiğinde ailesi hiçbir şekilde kendileri ile temas kurmadığını ve kelime çıktılarının olmadığını fark etti. Bir şeylerin ters gittiğini anlayan aile, önce çevresindekilerin fikirleri ile farklı hocaları gezdi. Yine çareyi bulamayan aile, 'Bu çocukta papaz büyüsü var. Papaz bulmanız gerekiyor' tavsiyesi üzerine papaz aramaya başladı.

PAPAZA 8 BİN TL VERDİLER

İstanbul'da papaz ile temasa geçen aile 8 bin lira vererek papaz ile görüşme yaptı. "Bu çocuğa dana, eşek dili yedirin" tavsiyelerini de dinleyen aile, o yöntemi de uyguladı. Ancak yine bir fayda göremeyen aile son olarak psikiyatriye gitmeye karar verdi. Yapılan kontrollerde Ali Sarp Aydın'a atipik otizm teşhisi konuldu.

"ATİPİK OTİZM TEŞHİSİ KONULDU"

Sonrasındaki süreci anlatan baba Alparslan Aydın, "Ali'nin biz farklı bir durumunun olduğunu vermiş olduğumuz komutları almadığında fark ettik. Bir komut verdiğimizde, ismini söylediğimizde bize bakmıyordu. Oyuncakları olduğu yerde çevirirken, hep tekrar etmesinden anladık. Psikiyatriye götürdük. Atipik otizm teşhisi konuldu, konuşamıyordu. Özel bir kuruma başvurduk. 6 aylık eğitim aldı, oradaki eğitimde ufak bir ilerleme vardı. Kurum kapanınca başka bir kuruma gittik. İlk 4 ay içinde çocuğumuzun konuşmasına vesile oldular" dedi.

"ÜMİTSİZLİĞE KAPILMAMAK GEREKLİ"

Çocuklarının hiç konuşamadığını belirten baba Alparslan Aydın, "Bir şey istediği zaman benim elimi tutuyordu, istediği şeyin yanına götürüyordu. 2.5-3 sene bekledik, 'anne, baba' desin diye ama onu bile söylemiyordu. İnsanın gerçekten bu durumda evladının konuşamadığını, ifade edemediğini görmesi çok kötü bir durum. Ümitsizliğe kapılmamak gerekli. O durum tarif edilemez, eşimin ağladığı günleri biliyorum. Kendi akranları konuşurken onun konuşamaması, kendine zarar vermesi gerçekten bizim için zor zordu. Şükürler olsun şu anda çok iyi konuşuyor. Sinirlilik hali geçti" diye konuştu.

"DOĞRU, YANLIŞ BÜTÜN YOLLARA BAŞVURDUK"

Evlatlarının konuşması için saçma gelecek şeylere başvurduklarını anlatan baba Aydın, " İstanbul'da papaza kadar gittik. Birisi, 'Papaz büyüsü olabilir' dedi. Biz de, 'Nerede bu papaz dedik' ve İstanbul'a gittik. O zamanın parası 8 bin lira verdik. Papaz bize şu dili, bu dili, eşek, dana dili yedirin' dedi. Doğru, yanlış bütün yollara başvurduk" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Kocaeli Otizm Aydın Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (18)

Sertan :

İyi ki din değiştirin dememiş. Bu saf millet bunu da yapar

59
4
yanıtYanıtla
Doğuş:

Söz konusu evlat oldumu insan şeyi bir umutla deniyor.

35
25
yanıtYanıtla
Rasim Özen:

Papaz mapaz ne ayaksınız lan siz

55
2
yanıtYanıtla
Kaan Korkmaz:

:)))) Citroën

yanıt26
yanıt0
Recep Koca:

Papaz ha nesile bak...yaziklar olsun

45
4
yanıtYanıtla
Dr.Kimbel:

Hocaya gitseydin 5 bin liraya konuşurdu cahil insanlar olmasaydı uyanıklar nasıl geçinirdi

39
5
yanıtYanıtla
ismail bey :

Hocaya da gitmiş yazıyor. Ama ona ne kadar verdi söylemiyor.

yanıt7
yanıt0
Hek Tor:

Çok sayın muhterem aziz Papaz beyefendi hazretleri(!) ''La bunlar gitmişler hacı hocaya üfürükçülere, tıptan umut yerine batılları tercih etmişler, bir de ben dalayım bunlara...'' diyerek hem paralarını almış hem de eşşek dili reçetesi ile gırgırını geçmiş iyi mi.

42
2
yanıtYanıtla
Adana001 Merkez:

Tıp varken, bu denli zekaları görünce üzülüyorum.

35
0
yanıtYanıtla
Süleyman Koç:

Allahın izni olmadan ne cin bir fayda verir , ne zarar nede pazapaz büyüsü işe yarar... hHal böyle iken Allaha sığınmak ondan şifa beklemek en doğrusudur.... Allahın izniyle birçok tedavi yöntemleri bilimsel olarak bulunmuş,papaza hacıya hocaya fiziksel biyolojik tedavi için gidilmez

26
6
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title