Haberler

Kölndeki "Birlikte Festivali"

Almanya'nın Köln şehrinde düzenlenen "Birlikte Festivali"ne yaklaşık 40 bin kişi katıldı.

Almanya'nın Köln şehrinde düzenlenen "Birlikte Festivali"ne yaklaşık 40 bin kişi katıldı.

Festivale, Kuzey Ren-Vestfalya Kültür Bakanı Ute Schafer, Köln Anakent Belediye Başkanı Jürgen Roters, Türkiye'nin Köln Başkansolosu Hüseyin Emre Engin, Köln Emniyet Amiri Wolfgang Albers ve Mülheim Semti Belediye Başkanı Norbert Fuchs da katıldı

Festivalin açılıs konuşmasını yapan Keup Caddesi Derneği Başkanı Meral Şahin, "Birlikte Festivali'ne" destek veren bütün kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Köln Belediye Başkanı Roters ise festival esnasında hep birlikte dua ettiklerini belirterek, " Almanya'da şu ana kadar bunu gerçekleştiren bir şehir olmanın gururunu yaşıyoruz. Bizler hep birlikte Pegida ve diğer aşırı gruplara karşı birleşmeliyiz" dedi.

NRW Eyaleti Kültür Bakanı Schafer, 11 yıl önce gerçekleşen olaydan sonra büyük bir birliktelik sinyali verildiğini kaydederek, "Bu sinyal her yerde duyuldu. Buraya büyük bir göç başladı. Alman sağcılara karşı birlikte el ele vermeliyiz" diye konuştu.

Türkiye'nin Köln Başkansolosu Engin ise Almanya'da farklı dinlere sahip insanların radikallere karşı birleştiğini belirterek, "Keup Caddesi Almanya için güçlü bir mahalle. Bu festivalde emeği geçen herkese teşekkür ederim" ifadesini kullandı.

Keup caddesinde daha sonra barış ve dostluk için beyaz güvercinler uçuruldu.

NRW Eyaleti Kültür Bakanı Schäfer festival sonrasında 2004 yılında aşırı sağcılar tarafından kapısının önüne çivili bomba bırakılan kuaför salonunu ve olayda yaralananları ziyaret etti.

Türklerin yoğun olarak yaşadığı Keup Caddesi'nde 2004 yılında Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü tarafından çivili bomba ile saldırı düzenlenmiş ve 22 kişi ağır şekilde yaralanmıştı. Saldırı sonrası her yıl "Birlikte Festivali" düzenlenmeye başlamıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Almanya Türkiye Schafer Köln Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title