Haberler

Köln'de Seçmenlerden "Hayır" Oyu İstedi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Almanya'nın Köln kentinde "Küçük İstanbul" olarak bilinen Keup Caddesi'nde referandum çalışması yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Almanya'nın Köln kentinde "Küçük İstanbul" olarak bilinen Keup Caddesi'nde referandum çalışması yaptı. Cankurtaran, cadde esnafına ve karşılaştığı Türklere, Anayasa Değişikliği Halk Oylamasında neden "Hayır" oyu kullanmaları gerektiğini anlattı. Caddede gördüğü ilgiden memnun olan Yasemin Öney Cankurtaran'a, Cumhuriyet Halk Platformu (CHP) üyeleri de ellerinde "Hayır" yazılı dövizlerle eşlik ettiler.

"Burada yaşayan vatandaşlarımız huzur istiyor"

Parlamenter sistemin ve koalisyonların, bir ülkenin gelişmesi ve demokratikleşmesinin önünde engel olmadığını ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran, "Bunun en güzel örneği Almanya'dır. Koalisyonla yönetilen Almanya dünyada ihracat lideri. Demek ki, önemli olan ülkenin iyi yönetilmesi ve demokrasinin nasıl inşa edildiğidir" dedi.

Son dönemde Almanya ile Türkiye arasında yaşanan gerilimlere değinen Yasemin Öney Cankurtaran şunları söyledi: "Buradan Türkiye'yi yöneten iktidara da seslenmek istiyoruz. Burada yaşayan vatandaşlarımız huzur istiyor. AKP'nin şov yapmak için Almanya, Hollanda gibi ülkelerle gerilimi arttırmasından oldukça rahatsız bir toplumla karşılaştık. Kiminle karşılaşsak bu gerilimden rahatsız olduğunu ifade ediyor. Almanya'ya yöneltilen, 'Nazi uygulamaları uygulanıyor' veya 'Türkiye'yi kıskanıyorlar' gibi hakaret ya da gülünç söylemlerden kaçınılması gerektiğini söylüyorlar." Demokrasi için "Hayır" demeliler

Yasemin Öney Cankurtaran, Türkiye'de "Hayır" kampanyası yürütenlere karşı baskı uygulandığını dile getirdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ayrıca, "Hayır" kampanyası yürütenlerin bugüne kadar 117 darp ve engellemeyle karşılaştığını, 120 kişinin ise gözaltına alındığını söyledi. Ak Parti'nin devletin tüm imkanlarını kullanarak "Evet" kampanyasını yürüttüğünü belirten Cankurtaran, basının da ağırlıklı olarak Ak Parti çizgisinde yayın yaptığını ileri sürdü. Yurt dışında sandıkların kurulduğunu ve oy kullanma işleminin devam ettiğini hatırlatan Yasemin Öney Cankurtaran, yurt dışındaki Türklere oylarını kullanmaları çağrısı yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran, "Biz buradan diyoruz ki, burada yaşayan vatandaşlarımız nasıl demokratik bir yerde yaşamak istiyorlarsa, kendi vatanları için de parlamenter sistem çatısı altında, demokrasi zemini üzerinde, Türkiye Cumhuriyeti bayrağının ilelebet dalgalanması için 'Hayır' demeleri gerektiğini söylüyoruz." Görüntü dökümü:

--------------

-Yasemin Öney Cankurtaran ile röportaj

-Caddeyi dolaşırken görüntüler - Köln

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yasemin Öney Cankurtaran Almanya Köln Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Ömer 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 23. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title