Haberler

KKTC'de 5. azınlık hükümeti kuruldu

Güncelleme:

- KKTC'de 5. azınlık hükümeti kuruldu KKTC'de Ulusal Birlik Partisi, Demokrat Parti ve Yeniden Doğuş Partisi'nin oluşturduğu 4. azınlık hükümetinin ardından 5. azınlık hükümeti de kuruldu.

- KKTC'de 5. azınlık hükümeti kuruldu

LEFKOŞA - KKTC'de Ulusal Birlik Partisi, Demokrat Parti ve Yeniden Doğuş Partisi'nin oluşturduğu 4. azınlık hükümetinin ardından 5. azınlık hükümeti de kuruldu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde 10 ay iktidarda kalan Ulusal Birlik Partisi, Demokrat Parti ve Yeniden Doğuş Partisi'nin oluşturduğu 4. azınlık hükümeti Başbakanı Hamza Ersan Saner, kaset skandalı sonrası istifa etmişti. Sonrasında Ulusal Birlik partisine seçilen yeni UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu, UBP-DP azınlık hükümetinde yer alacak yeni kabineyi Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a sunarak onayı aldı. Yeni azınlık hükümetinin mecliste grubu bulunan partilerin seçim tarihinde anlaşması durumunda yaklaşık 2 ay görevde kalması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından 1 Kasım 2021 Pazartesi günü hükümet kurma çalışmaları için görevlendirilen Sucuoğlu, hazırladığı kabineyi Tatar'a sundu. Tatar'ın onayladığı kabinede iki isim değişirken, UBP-DP 5 . azınlık hükümetinde, UBP'nin 18, DP'nin de 3 milletvekili bulunuyor. Ancak 4 bağımsız milletvekili ile Meclis'te 1 sandalyesi bulunan YDP Genel Başkanı ve Milletvekili Erhan Arıklı da azınlık hükümetine destek vereceklerini açıklamış böylelikle hükümetin 26 koltuk sayısına ulaşması da mümkün kılınmış oldu.

Kabinede kimler yer alıyor?

Görevi 2 ay sürmesi beklenen seçim hükümetinde yer alacak isimler ise şu şekilde, yeni kabinede DP'den Fikri Ataoğlu'nun Turizm ve Çevre Bakanlığı görevi ile Koral Çağman'ın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı devam edecek. Erhan Arıklı'dan boşalan Ekonomi ve Enerji Bakanlığı görevini UBP'den daha önce farklı dönemlerde 3 kez Ekonomi Bakanlığı yapmış olan UBP Gazimağusa Milletvekili Sunat Atun üstlenecek. Sağlık Bakanı Ünal Üstel'in yerine, Üstel'den önce Sağlık Bakanlığı görevi yürüten UBP Güzelyurt Milletvekili Ali Pilli getirildi. Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Resmiye Canaltay görevine devam ederken, Ersan Saner Başbakanlığındaki kabinede, Şubat ayında yapılan revizyon sonrası Ali Pilli Sağlık Bakanlığı görevinden alınarak yerine Ünal Üstel, Üstel'den boşalan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı görevine ise Resmiye Canaltay getirilmişti. Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu görevine devam ederken, Maliye Bakanı Dursun Oğuz, İçişleri Bakanı Kutlu Evren, Milli Eğitim Bakanı Olgun Amcaoğlu ve Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu da Sucuoğlu kabinesinde yerlerini korudu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Demokrat Parti Kıbrıs Tatar Ubp Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title