Haberler

Kışanak: Hem Demokrasi Hem Kalkınma

Güncelleme:

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Diyarbakır'ın güvenli bir yer olduğunu söyledi ve iş dünyasını yatırıma davet etti.

MÜSİAD Diyarbakır Şubesi ile Karacadağ Kalkınma Ajansı'nın ortaklaşa düzenleyeceği Lojistik Sektör Zirvesi toplantısı öncesinde MÜSİAD Lojistik Sektör Kurulu Başkanı Emin Taha, Diyarbakır Şube Başkanı İsmail Özşanlı ve şube yöneticileri Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak'ı ziyaret etti. Kışanak'a Genel Sekreteri Fethi Suvari, Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Bayrak ve Meclis Üyesi Cihan Aydın ile birlikte karşıladı.

Lojistik Olmazsa Sanayi Olmaz

MÜSİAD Lojistik Sektör Kurulu Başkanı Emin Taha, MÜSİAD olarak bölgeye önem verdiklerini belirterek, Lojistik zirvesini Diyarbakır'da yapmaya karar verdiklerini söyledi. Bölge insanına moral vermek ve kalkınmasına katkıda bulunmak istediklerini ifade eden Taha, "Lojistik çok önemli bir sektördür. Lojistik olmasa sanayi olmaz, ihracat olmaz, satış olmaz" dedi. MÜSİAD camiası olarak barış ve çözüm sürecinin bir an evvel hayırlı sonuçlara varılmasını temenni ettiklerini dile getiren Taha, "Çünkü barış sağlanmazsa yatırım olmaz, iş adamı gelmez, iş fırsatı olmaz" diye konuştu.

Diyarbakır'a Lojistik Köy İçin Çalışacağız

Kışanak ve ekibine Kürtçe teşekkür eden Taha, Diyarbakır'daki tespitlerini İstanbul'da sektör temsilcilerine aktaracaklarını belirtti ve yatırım yapılması için çaba göstereceklerini söyledi. Diyarbakır'ın hem tarihi hem mevcut coğrafi konumu nedeniyle lojistik anlamda önemli bir şehir olduğunun altını çizen Taha, "Genç nüfusu ile yüksek bir iş gücüne sahiptir. İnsan gücünün olması çok önemli bir etkendir. Herhangi bir sektörde büyümenin imkanı vardır. Bizim ağırlıklı olarak lojistik yerimiz Irak'tır. İnşallah kısa dönemde temennimiz Diyarbakır için bir lojistik köy kurulmasında rol alma hedefimiz var. Karacadağ Kalkınma Ajansı da bu konuda çok istekli" diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak da, iş dünyasını Diyarbakır'da görmekten memnun olduğunu belirtirken, "İşsizlik ve yoksulluk olduğu için biz özellikle iş dünyasını kentimizde görünce bunun iyiye işaret olacağını düşünüyoruz" dedi. Yerel yönetimler olarak kalkınma konusunda hazır olduklarını belirten Kışanak, "Çünkü bu şehirde yaşayan her insanın derdi, sıkıntısı, eksiği bizim de derdimiz, sıkıntımız, eksiğimizdir. Bunların giderilmesine, insanların evlerine ekmek götürmesine katkı olursak, biz de elimizden gelen katkıyı sunarız" dedi.

Demokrasi-kalkınma konusunda öncelik konusunda bu ikisinin birbirine bağlı olduğunu belirten Kışanak, "Demokrasi olmadan kalkınma olmuyor, kalkınma olmadan demokrasi olmuyor" dedi. Refah, güvenlik, demokrasi, kalkınmanın birbiriyle bağlantılı şeyler olduğunu belirten Kışanak, "Demokrasi olsun sonra kalkınma olsun ya da hele kalkınma olsun sonra demokratikleşiriz demek bu tartışmanın içerisinde hayatımız kaybolabilir. Onun için bunları birbirinin önüne koymadan, yarıştırmadan, birbirinin etkisi olan faktörler olarak biliyoruz ki, elimizden geleni yapmalıyız" şeklinde konuştu.

Gelin Diyarbakır'a Yatırım Yapın

Diyarbakır'ı çok güvenli bir kent olarak gördüğünü ifade eden Kışanak, "Tabi ki Türkiye'nin her yerinde, dünyanın her yerinde zaman zaman toplumsal muhalefet olur, gösteriler olur, sıkıntılar yaşanabilir. Ama gerçekten Diyarbakır çok güvenli bir kent" diye konuştu. Diyarbakır'ın farklılıklara rağmen birbirine saygısı olan bir şehir olduğunu anlatan Kışanak, insanların inançlarından, kimliklerinden dolayı, asla birilerine karşı bir olumsuz yaklaşım, tutum içerisinde olmadığını söyledi. Kışanak bütün iş camiasına "Gelin, Diyarbakır son derece güvenli bir yer. Yeter ki gelin, bu kentte değer katın, yatırımlar yapın" çağrısı yaptı. Görüşmenin sonunda MÜSİAD Lojistik Sektör Kurulu Başkanı Emin Taha, Kışanak'a bir tablo armağan etti. Kışanak da konuğu Taha'ya Diyarbakır surlarının sembolü olan çift başlı kartal tablosu hediye etti.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Hüseyin Bayrak Cihan Aydın Karacadağ İstanbul Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title