Haberler

Kış Uykusu'nun Görüntü Yönetmeni Gökhan Tiryaki, İlk Kişisel Fotoğraf Sergisini Açıyor

ALTIN Palmiye ödüllü "Kış Uykusu" ile hem Türkiye'deki hem de dünyadaki film festivallerinden övgü dolu yorumlarla ayrılan "Sarmaşık", "Kelebeğin Rüyası" ve "Bir Zamanlar Anadolu'da"nın da aralarında olduğu birçok filmin görüntü yönetmenliğini yapan Gökhan Tiryaki, ilk kişisel fotoğraf...

ALTIN Palmiye ödüllü "Kış Uykusu" ile hem Türkiye'deki hem de dünyadaki film festivallerinden övgü dolu yorumlarla ayrılan "Sarmaşık", "Kelebeğin Rüyası" ve "Bir Zamanlar Anadolu'da"nın da aralarında olduğu birçok filmin görüntü yönetmenliğini yapan Gökhan Tiryaki, ilk kişisel fotoğraf sergisi 'Cinerama' ile sanatseverlerle buluşacak. 2005-2015 yılları arasında çektiği 30 fotoğraftan oluşan sergi, 10-31 Ekim tarihleri arasında UNIQ İstanbul'daki UNIQ Hall'de ziyarete açık olacak.

Amerikan Film Akademisi (AMPAS), Avrupa Film Akademisi (EFA) ve Asya Pasifik Film Akademisi (APSA) üyesi olan görüntü yönetmeni Gökhan Tiryaki, sinemacı kimliğiyle fotoğraf kimliğinin örtüştüğü ve sinerama tekniğiyle çektiği fotoğraflarından oluşan sergi ile yeniden fotoğrafa dönüş yapıyor. Tiryaki'nin, 10 Ekim'de UNIQ İstanbul'daki UNIQ Hall'de açılışı gerçekleşecek ilk kişisel fotoğraf sergisi 'Cinerama', ünlü görüntü yönetmeninin 2005-2015 yılları arasında yurt içi ve yurt dışında görev aldığı filmlerin mekan gezilerinde çektiği fotoğraflarından derlenen 10+1 edisyonlu toplam 30 kareden oluşuyor.

Sinema filmi tadındaki karelerine gezdiği coğrafyalardan panoramik görüntülerle birlikte insan manzaralarını yansıtan Tiryaki, 'Cinerama'yı şu cümlelerle ifade etti:

"Cinerama, fotoğraf serüvenimin, sinema serüvenimle kesiştiği yıllarda çektiğim yüzlerce karenin içinden kavramsal olarak hem sinemacı hem de fotoğrafçı bakış açımı içinde barındıran fotoğraflardan oluşuyor. Serginin panoramik fotoğraflardan oluşmasının en önemli nedeni insanları alışık olmadıkları bir kadraj anlayışının içine alabilmek ve onları çevreleyen mekanları olabildiğinde geniş vererek bizatihi konunun kendisi haline getirmek. Çok sevdiğim bir söz vardır: 'Mekanlar insanlarla güzeldir.' Ben bu güzelliğin peşindeyim. Sanatın içinden insanı çıkarırsanız geriye hiçbir şey kalmaz. Benim fotoğraflarım da öyle."

"HAYATIMIN AYRILMAZ İKİ PARÇASI 'CINERAMA'DA BİR ARADA"

'Cinerama' adlı sergisinde hayatının ayrılmaz iki parçasını, fotoğraf ile sinemayı bir araya getiren Gökhan Tiryaki, bu heyecanlı serüvene uzanan yolculuğa, çocukluğunda babasının orta format makinesi ile Instamatik 35 mm makinesini keşfetmesiyle başladığını açıklayarak, "Fotoğraf çekecek bilince ulaşmadan önce bu makineleri alır incelerdim. İçlerindeki mekanizmaya hayranlıkla bakardım. Yıllar sonra bu makinelere film takıp fotoğraf çekmeye başladım. Dünyayla aramdaki ilişki estetik bir boyut kazandıkça, fotoğrafla aramda da bir yakınlaşma başladı. İşte, tam da o günlerde ilk aşklarımdan biri fotoğraf oldu" dedi.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title