Haberler

Kırıkkale?De Stadyumdaki Mezuniyet Törenine 10 Bin Kişi Katıldı

Törende Kepler Atıldı, Büyük Coşku Yaşandı

TÖRENDE KEPLER ATILDI, BÜYÜK COŞKU YAŞANDI

KIRIKKALE Üniversitesi'nin 2009-2010 Eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni Başpınar stadında düzenlenen törenle ve yaklaşık 10 bin kişinin katılımı ile gerçekleştirildi. Törende, öğrenciler mezun olmanın mutluluğunu keplerini havaya fırlatarak aileleriyle birlikte kutlamanın sevincini paylaştılar. Üniversiteden mezun olan bir anne, 1 yaşındaki kızı ile resmi geçit töreninden geçerken dikkatleri üzerine çekti.

Törene Vali Hakan Yusuf Güner, Milletvekili Turan Kıratlı, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Yandırmaz, Adalet Komisyonu Başkanı Burhanettin Öksüm, il müdürleri, Üniverti öğretim görevlileri, öğrenciler ve kalabalık bir öğrenci yakınları katıldı. Öğrenciler, resmi geçit ile stada girerken, Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili Eğitimi'nden mezun olan 30 yaşında ve bir anne olan Dilek Akar, 1 yaşındaki kızı Ecem ile birlikte resmi geçit töreninden geçerken dikkatleri üzerine geçkti, Akar, "Azmin elinden bir şey kurtulamaz. Okuma azmi ile girdiğim Kırıkkale Üniversitesi'nden mezun olmanın mutluluğunu bir anne olarak yaşıyorum. 4 yıldan beri okuyorum. Şu anda bir çocuk annesiyim ve kızım ile birlikte resmi geçitten geçmek bana ayrı bir duygu ve mutluluk verdi. Şimdi en büyük arzum öğretmen olmak" dedi.

Hacılar Hüseyin Aytemiz Yüksek Meslek Okulu'ndan mezun olan 55 yaşındaki 3 çocuk ve 3 torun sahibi Hüseyin Güleç ise içindeki ezikliği okuyarak gidermenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Güleç, ôOkumadım için yıllardan beri içimde bir eziklik vardı. Bu ezikliği üniversiteyi bitirerek giderdim. Otomotiv Teknoloji bölümünü bitirdim, şeref duyuyorum. Gençlere buradan sesleniyorum, gelecekleri için okusunlar, okusunlar" diye konuştu.

Üniversiteli öğrenciler, diploma töreninden önce yorgunluklarını Başpınar stadının çimleri üzerinde piknik görüntüsü oluşturarak güneşin tadını çıkardılar. Bu yıl 3 bin 500 öğrencinin mezun olduğu Kırıkkale Üniversitesi'nin 1992 yılında kurulduğunu hatırlatan Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız, "Türkiye'nin sayılı Üniversiteleri arasında yer almaktan son derece mutluyuz" dedi. Öğrenci Konseyi Başkanı Hakan Aktürk ve mezun olan öğrenciler adına İktisadi ve Bilimler Fakültesi 4.sınıf öğrencisi Didem Abay ise kısa birer konuşma yaptılar.

Fakülte ve Yüksek okullarda ilk üç dereceye giren öğrencilere Vali Hakan Yusuf Güner, AK Parti Milletvekili Turan Kıratlı ile Belediye Başkanı Veli Korkmaz diploma ve birer kol saati hediye etti. Mezun olan öğrencilerin diplomalarının verilmesi ile birlikte tüm öğrencilerin kepleri havaya fırlatırken, aileleriyle büyük bir coşku yaşadılar.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title