Haberler

"Kentsel Dönüşümle Sağlıklı Çevreler Oluşturacağız"

Güncelleme:

Aydın Şengül İzmir'i ilçe ilçe gezip Kentsel Dönüşümü anlatıyor.

Ak Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, meclis mesaisi dışında sahadaki çalışmalarına son sürat devam ediyor. Özellikle kentsel dönüşüm konusunda vatandaşlardan yoğun ilgi gören Şengül, İzmir'i ilçe ilçe gezip kentsel dönüşümü anlatıyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi Çevre Komisyonu katip üyesi olan Şengül, Kentsel Dönüşüm Yasası'nın bir devrim olduğunu ve amaçlarının kentsel dönüşümle sağlıklı çevreler oluşturmak olduğuna dikkat çekti.

Çamdibi ve Altındağ semtlerinde bir dizi ziyaret gerçekleştiren Şengül, ilk olarak Çamdibi Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nı ziyaret etti. Burada Oda Başkanı Reşat Gençtürk ve yönetim kurulu üyeleriyle bir toplantı gerçekleştiren Şengül, kentsel dönüşüm projesinde Çamdibi ve Altındağ'ın durumu hakkında bilgi verdi. "Binaları sağlamlaştırırken aynı zamanda sağlıklı bir çevre oluşturacağız" diyen Şengül, "Bu bölgedeki mahallelere baktığımızda alt yapılarının oluşmuş olduğunu görüyoruz. Kısa vadede bir değişim bu bölgede yaşanmayacak. Öncelikli olarak kentin çeperlerinde bulunan kaçak yapılaşmanın fazla olduğu bölgelerde kentsel dönüşüm gerçekleşecek. Ardından diğer bölgelere de sıra gelecek. Bu öyle kısa bir süreçte olabilecek bir şey de değil. 15-20 yıllık bir süreç kentsel dönüşüm için gerekli olacak." şeklinde konuştu.

Oda ziyaretinin ardından Ak Parti Bornova İlçe Başkanı Hüseyin Özkan ile beraber Altındağ Abdi İpekçi Caddesi üzerinde esnaf ziyareti gerçekleştiren Şengül, esnaf ve vatandaşların sorunlarını dinledi, kentsel dönüşüm ve semti ilgilendiren projelerle ilgili bilgiler verdi. Seçim döneminde gerçekleştirilen ziyaretlere alışık olan vatandaşlar, seçim sonrası Şengül'ü karşılarında görünce memnuniyetlerini dile getirdiler. "Bugün de yarın da vatandaşımızla birlikteyiz. Biz halkın partisiyiz. Bu yüzden sokağa inip esnafımıza, vatandaşımıza yanaşıyoruz, sorununu dinliyoruz." diyen Şengül, gördüğü ilgiden memnun kaldığını, benzer ziyaretlerin ilçelerde devam edeceğini söyledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Aydın Şengül Altındağ İzmir Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title