Haberler

Kemer - Çıralı´Da Yıkım Gerginliği

Ahşaptan Yapılmış 5 Bungalov Tipi Evin İl Özel İdaresi'nce Alınan Kararla Yıkılmak İstenmesine Köylüler Tepki Gösterdi.

AHŞAPTAN YAPILMIŞ 5 BUNGALOV TİPİ EVİN İL ÖZEL İDARESİ'NCE ALINAN KARARLA YIKILMAK İSTENMESİNE KÖYLÜLER TEPKİ GÖSTERDİ.

OTOMOBİL VE KAMYONET GİBİ ARAÇLARIYLA KÖYÜN ÖNÜNÜ KAPATARAK, YIKIM EKİBİNİN KÖYE GİRMESİNİ ENGELLEYEN KÖYLÜLERE, YAKLAŞIK 100 KADAR JANDARMA MÜDAHALE EDEREK YIKIMIN YAPILMASINI SAĞLADI.

İngiliz bilim adamları tarafından 2 kez üst üste dünyanın en güzel plajı ilan edilen ve Oscar ödüllü ünlü oyuncu Charlize Theron'un da tatil için tercih ettiği Çıralı mevkiinde bugün yıkım gerginliği yaşandı. İl Özel İdaresi kararıyla yıkılacak bölgedeki ahşaptan yapılmış 5 bungalov tipi ev için sabah saatlerinde 100'e yakın jandarma bölgeye geldi. Durumu haber alan köylüler, otomobil ve kamyonet gibi araçlarını köyün girişine koyarak, köye iş makinelerinin girişini engellemek istedi. Bölgede 160'ın üzerinde yer için daha yıkım kararı bulunduğunu ve bu 5 yerin ardından yıkım sırasının kendi yerlerine geleceğini belirten köylüler, yıkıma izin vermeyeceklerini söyledi. Çevreye zarar vermediklerini ve uzun yıllardır doğayı bozmadan ahşap evlerle turizme hizmet ettiklerini belirten köy sakinleri, yıkım kararının haksızlık olduğunu söyledi.

EKİPLERE ENGEL OLDULAR

Yıkım ekiplerinin köye girememesi üzerine, olay yerine çağırılan çekicilerle yolu kapatan araçlar yoldan çekilmek istendi. Köye gelen yabancı turistlerin şaşkın bakışları arasında devam eden tartışmaların sonunda yaklaşık 100 jandarma köylülerin önünde 'etten duvar' oluşturarak çekicilerle araçların bulunduğu yerden çıkarılmasını sağladı.

Bir süre sonra olay yerine gelen Kemer Kaymakamı Bayramali Köse de köylülerden görevlilere yardımcı olmalarını isteyerek, yıkımların bugün yapılacağını söyledi. Yaşanan tartışmalar sırasında jandarmaya güçlük çıkaran bir kişi gözaltına alınırken, bazı köylüler ise yola oturarak eylemlerini sürdürdü. Araçların yoldan çekilmesi üzerine yıkım başladı.

BİZ YIKIMA KARŞIYIZ

Köylülere destek veren İl Genel Meclis üyesi MHP'li Mustafa Bilici, Çıralı'nın Türkiye'nin önemli bir turizm değeri olduğunu belirterek, "Biz bu yıkımın karşısındayız. Yıkacaklarına, yapılmadan önce gerekli önlemleri alsınlar. Yıkım kararı tamamen bürokratiktir" dedi.

Pansiyonuna yıkım kararı verilen Fatma Volf'un avukatı Mehmet Çakıralp ise İl Özel İdaresi encümeninin İmar Yasası'nın 32'nci maddesine göre yıkım kararı aldığını belirterek, "Alınan karar ve uygulama hukuka aykırıdır. 32'nci madde inşaat halindeki yapılar için geçerlidir. Bu yapılar şu anda kullanılıyor ve turizme hizmet veriyor. Yıkım ise tebliğ edilmeden yapılıyor" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title