Haberler

KCK Hakimlerine 'Ücretsiz Kürtçe Kurs' Daveti

Özgürlük İstiyoruz İnsiyatifi adlı grup, KCK davasında yargılananların Kürtçe savunma isteklerine destek olmak için Beyoğlu'nda basın açıklaması yaptı

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen KCK davasında, sanıkların Kürtçe savunma talebinde bulunmaları ardından yaşanan gelişmelere dikkat çekmek amacıyla Özgürlük İstiyoruz İnsiyatifi, mahkeme başkanı ve üyelerine Kürtçe ücretsiz kurs davetinde bulundu.

Aralarında İnsan Hakları Derneği üyelerinin de bulunduğu Özgürlük İstiyoruz İnsiyatifi adlı grup, KCK davasında yargılananların Kürtçe savunma isteklerine destek olmak için Beyoğlu'nda basın açıklaması yaptı.

Grup adına açıklama yapan sanatçı Zeynep Tanbay, istemeleri halinde Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Menderes Yılmaz ve mahkeme üyeleri ile KCK davası hakimlerine "Kürt Dili ve Edebiyatı" dersinin ücretsiz verileceğini söyledi.

Kursu düzenleme gerekçelerini anlatan Tanbay, 'Yüzyıllardır bu topraklarda yaşayan Kürtlerin bir anadile sahip olduğunu ve bu anadilin Kürtçe olduğunu bilmeyen hakimlerin Kürt Dili ve Edebiyatı dersi almaları gerektiğinden Özgürlük İstiyoruz İnsiyatifi bir kurs düzenlemiştir. Kürtçe dersi KCK hakimlerine ücretsiz, hadi bu sefer bizdensiniz" dedi.

Kürtçe eğitimi almak için Özgürlük İstiyoruz İnsiyatifinin web sayfasındaki KCK mahkeme heyeti "Kürt Dili ve Edebiyatı" kursu başvuru formunu eksiksiz doldurulması gerektiğini belirten Tanbay açıklamasının devamında şöyle dedi: 'Formu doldurduktan sonra size ayrı bir onay maili gelecek. Onay mailindeki linki tıkladığınızda ücretsiz Kürt Dili ve Edebiyatı kursuna kaydınızı yaptırmış olacaksınız. Kürtçe öğrenmek için gerekli kırtasiye malzemeleri şöyle; Bir adet kurşun kalem, bir adet kalemtıraş, bir adet silgi, bir adet A4 tek ortalı 50 yapraklı çizgili defter, kalem kutusu, okul çantası. Kürt Dili ve Edebiyatı ile ilgili ders kitapları ve 131 bin kelimelik Kürtçe-Türkçe sözlük tarafımızdan size ücretsiz olarak verilecektir"

Kursun 5 Şubat Cumartesi saat 14.00'da İHD İstanbul şubesinde başlayacağını hatırlatan Tanbay, 'Derste anlamadığınız yerleri öğretmenlerinize çekinmeden sorabilirsiniz. Kürtçe eğitim veren öğretmenlerimiz konularında uzman ve anlayışlı kişilerden oluşmaktadır" şeklinde konuştu.

Grup basın açıklamasının ardından Galatasaray Postanesi'ne giderek okunan basın metnini KCK davasına bakan hakimlere gönderdi. Postaneden çıkan grup olaysız dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eğitim Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title