Haberler

Kayseri gündem haberi: Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Ayhan Teltik: "Öğrencilerimiz tarlada her aşamada çalışarak, kendilerine beceri elde ettiler"

Güncelleme:

Kayseri gündem haberi: Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Ayhan Teltik: "Öğrencilerimiz tarlada her aşamada çalışarak, kendilerine beceri elde ettiler"Kayseri'nin ilk 'Tarım Lisesi' olan Büyüktuzhisar Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından 100 dönüm araziye ekilen aspir bitkisinin hasadı yapıldı.

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Ayhan Teltik: "Öğrencilerimiz tarlada her aşamada çalışarak, kendilerine beceri elde ettiler"

KAYSERİ - Kayseri'nin ilk 'Tarım Lisesi' olan Büyüktuzhisar Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından 100 dönüm araziye ekilen aspir bitkisinin hasadı yapıldı.

Bünyan ilçesine bağlı Büyüktuzhisar Mahallesi'nde bulunan ve Kayseri'nin ilk Tarım Lisesi olan Büyüktuzhisar Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Bünyan Belediyesi tarafından hibe edilen 100 dönüm araziye aspir bitkisi ekilmişti. Okulda öğrendiklerini tarlaya aktaran öğrencilerin yetiştirdiği aspirin, bugün hasadı yapıldı. Yapılan hasada Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Ayhan Teltik, Bünyan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Akdoğan, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Yapılan hasadın sonunda 2 tona yakın aspir yağı elde edileceğini söyleyen Ayhan Teltik, "5 ay önce burada aspir bitkisinin ekimini yaptık. Daha sonrasında ilaçlaması için geldik ve şu anda da hasadını yapmak için yine buradayız. Tarım lisesi öğrencilerimizle beraber, muhtarlarımız, mahalle halkımız, belediye başkanımız ve kaymakamımızın hepsinin desteği ile burada bir ekim-dikim işi yaptık. Burada 100 dönüm bir alanımız var ve bu alana aspir ektik. Buradan yaklaşık 2 ton civarında bir aspir yağı elde edeceğiz. Öğrencilerimiz bu alanın ekiminde, dikiminde, sulanmasında ve bakımında çalıştılar. Kendilerine bir beceri elde ettiler. Buradan elde edilen gelirimizle okul aile birliğine bir sonraki sene yapacağımız ekim için sermaye oluşturmuş olduk. Büyükşehir Belediye Başkanımız tohumunu verdi, köylülerimiz bu alanın sürülmesini sağladılar, sulamasına katkıda bulundular. Okulumuz bu çevreye bir hareketlilik kattı. Biz tüm alanlar ekilsin diyoruz, köylülerimize örnek olsun. Cumhurbaşkanımızın çağrısına biz uyduk, tüm köylülerimiz de duysun. Ekilmeyen bir karış alan bırakmasınlar. Bu alanlarımız boş kalmasın. Geleceğimiz için, tarım için, gıda zorluğu çekmemek için ekimi zamanında yaparak bütün alanları değerlendirsinler" dedi.

Tarım lisesi öğrencisi Mustafa Kaan Başer ise, "Kendimiz de tarımla uğraştığımız için bu okula gelip bilgilerden faydalanıyorum. Sarıoğlan ilçesinde bu bitki çok bilinmeyen bir bitki. Ben bu okula geldim, bu bitkinin özelliklerini, ne zaman ekildiğini, ne zaman hasat edildiğini, hangi gübrenin ne şekilde atıldığını, hangi ilaçların ve hormonların ne şekilde uygulandığını öğrendim. Veriminin ne kadar etkili olduğunu, ne amaçla kullanıldığını hep okulda öğrettiler bize. Ben okulumdan memnunum, gelecek arkadaşlarıma da tavsiye ederim. Özellikle yeni liseye geçecek arkadaşlarıma okulumuzu tavsiye ederim" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

milli eğitim bakanlığı Büyüktuzhisar Kayseri Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title