Haberler

Kayseri'de Nevruz Kutlaması

Kayseri'de, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) oluşumunun üyeleri tarafından nevruz kutlaması yapıldı.

Kayseri'de, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) oluşumunun üyeleri tarafından nevruz kutlaması yapıldı. Kutlamalarda yöresel Kürt kıyafetleri giyen kadınlar dikkat çekerken, polis geniş güvenlik önlemleri aldı.

HDK tarafından gerçekleştirilen nevruz kutlaması Battal Gazi Mahallesi'ndeki pazar alanında yapıldı. Nevruz kutlamasının yapıldığı alan polis tarafından demir korkuluklarla çevrildi. Gelenler, tek tek arandıktan sonra alana alındı. Kutlamalarda konuşan HDK Kayseri İl Meclisi üyesi Mustafa Öcal, nevruzla birlikte doğanın yeşile durduğunu, eşitlik ve özgürlük seslerinin yükseldiğini kaydetti. Öcal, "Biz bugün Kayseri'de Anadolu'nun tam göbeğinde yani Erciyes'in eteklerinden Diyarbakır'dan verilmiş olan barış, kardeşlik ve dostluk selamlarına aynı duygularla karşılık veriyoruz. Biz Nemrut'tan Erciyes'e, Dicle'den Kızılırmak'a kadar uzanan barışı mesajlarını destekliyor ve barıştan yana taraf olduğumuz ilan ediyoruz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından nevruz ateşi yakıldı. Kutlamalarda yöresel Kürt kıyafeti giyen kadınlar dikkat çekti.

Polis etrafta geniş güvenlik önlemleri alırken itfaiye ve ambulans araçları da hazır bekletildi. - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kayseri Erciyes Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title