Haberler

Kayseri'de Fetö/pdy Davası

Kayseri'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında dava açılan, aralarında iş adamlarının da bulunduğu 6'sı tutuklu 17 sanık hakim karşısına çıktı.

Kayseri'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında dava açılan, aralarında iş adamlarının da bulunduğu 6'sı tutuklu 17 sanık hakim karşısına çıktı.

Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmesi gereken duruşma, katılımcı sayısının fazla olmasından dolayı Kayseri Adliyesi konferans salonuna alındı.

Duruşmada, tutuklu sanıklar Halil ve Nuri Korkmaz, İbrahim Hakkı Gazezoğlu, Ahmet Osman Başatlı, Sami Gülhan ve Süleyman Ünsal ile tutuksuz yargılanan Bayram G, Abdurrahman Ö, Ahmet B, Davut Ü, Doğan Ü, Mehmet B, Osman B, Nagihan B, Ömer E, Uğur P, Ülkü Seçilay S. ile avukatları hazır bulundu.

Sanık Halil Korkmaz, gizli tanıkların beyanlarında herhangi bir somut delil varsa gelip izah etmelerini istedi. İddiaların soyut olduğunu öne süren Korkmaz, "Örgüt adına kurban kestiğimiz iddiasını kabul etmiyorum. Kurban bayramlarında vatandaşlara yardımcı olmak için kesimhanelerimizi kullandırıyorduk. Örgüt adına kurban kesmedik veya paraya çevirmedik." diye konuştu.

Türkçe olimpiyatlarına küçük bir miktar sponsorlukta bulunduklarını belirten Korkmaz, WeChat isimli programı Çin'de sarımsak ithalatı için bir süre kullandığını, daha sonra uygunsuz bulunca kaldırdığını kaydetti.

Sanık Ahmet Osman Başatlı da Kızılırmak ve Yeşilırmak isimli gizli tanıkların beyanlarını kabul etmediğini söyledi. Örgütün sohbet toplantılarına ticari amaçlı katıldığını, aidat ödemediğini ve 17-25 Aralık sürecinden sonra, kapatılan Zaman gazetesi aboneliğini sonlandırdığını ifade eden Başatlı, tahliyesini talep etti.

Telefonunda örgütün haberleşme programı ByLock tespit edilen sanık Sami Gülhan da programı yüklemediğini ve kullanmadığını öne sürünce, mahkeme başkanı 905 kez program üzerinden görüşme yapıldığını söyledi.

Tutuksuz sanık Davut Ü. de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhine "Onun boynuna ilmiği geçirdiler, yakında ipini çekecekler" şeklinde bir söz söylemediğini savundu.

Tutuksuz sanık Doğan Ü. de Diyarbakır'a giderek orada telsizle PKK'lılar ile seçimlerde oy konusunda görüşme yaptığı iddiasının asılsız olduğunu öne sürdü.

Diğer sanıklar da iddiaları reddederek, beraat ve tahliyelerini talep etti.

Mahkeme heyeti, bazı tanıkların dinlenmesi için duruşmayı yarına erteledi.

Kaynak: AA / Güncel

Halil Korkmaz Ahmet Osman Kayseri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title