Haberler

Katil Zanlısı Muhtara İki Kez Ömür Boyu Hapis İstendi

Adana'da tarla meselesi yüzünden tartıştığı iki kişiyi öldüren eski muhtar hakkında, 2 kez ömür boyu hapis istendi.

Adana'da tarla meselesi yüzünden tartıştığı iki kişiyi öldüren eski muhtar hakkında, 2 kez ömür boyu hapis istendi.

Alınan bilgiye göre olay, 5 Nisan 2013 tarihinde Av. Nursel Ünal'ın bürosunda meydana geldi. İddianameye göre, Cihadiye köyünde oturan Hasan Sert (67) ve Mehmet Güder (64), tarlalarının sınır kayması yüzünden mahkemelik oldu. Mehmet Güder, avukatı Nursel Ünal aracılığıyla taşınmazların üzerine haciz şerhi koydurttu. Hasan Sert de oğlunun borçları için tarlayı sattı ve bir miktar parayı aldı. Alıcı, tarla üzerinde haciz tedbiri olduğunu görünce, tarlayı almaktan vazgeçti. Bunun üzerine Sert, haciz tedbirinin kaldırılması için arkadaşı Selahattin Büyülü'yü (53) aracı koyarak Mehmet Güder'den yardım istedi. Taraflar sorunu çözmek için Güder'in avukatı Ünal'ın bürosunda buluşmaya karar verdi. Görüşmede, şüphelinin istediği haciz kaldırma yazısının öğleden önce yetişemeyeceği söylendi.

Yazıyı almaz ise öldürüleceğini söyleyen ve çok sinirlenen Hasan Sert tabancasını çekerken, tabancanın mekanizmasının takıldığını gören Av. Nursel Ünal olay yerinden kaçtı. "Ben öleceğime siz ölün" diyerek silahını ateşleyen Sert, önce Mehmet Güder'e ateş etti. Kaçarken de arkasından giden aracı arkadaşı Selahattin Büyülü'ye ateş edip, kaçtı. Büyülü, olay yerinde öldü. Şüpheli de, daha sonra adliye polis karakoluna teslim oldu. Ağır yaralanan Güder ise, 20 gün sonra hayatını kaybetti.

Olayla ilgili iddianame hazırlayan Cumhuriyet Savcısı, sanık hakkında 2 kez müebbet hapis istedi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Güder Nursel Ünal Hasan Sert Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title