Haberler

Kars'ta Şehit Yakınlarına Devlet Övünç Madalyası Verildi

Çanakkale Zaferi'nin 97'nci ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında Kars'ta şehit kızı ve şehit babasına Devlet Övünç Madalyası ile beratı verildi.

Çanakkale Zaferi'nin 97'nci ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında Kars'ta şehit kızı ve şehit babasına Devlet Övünç Madalyası ile beratı verildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'ndaki anma programına Vali Ahmet Kara, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Zeki Gürcan, Belediye Başkan Yardımcısı İsmet Aydın, Jandarma Alay Komutanı Albay Osman Uçar, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, Vali yardımcıları, Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, şehit ve gazi dernekleri, şehit ve gazi aileleri, daire amirleri, öğrenciler ve çok sayıda kişi katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ardından başlayan programda Garnizon Komutanlığı adına Topçu Teğmen Halil İbrahim Özertem günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı. Şiir dinletisi, koro gösterisi Çanakkale Oratoryosu ardından Devlet Övünç Madalyası törenine geçildi. Şehit Jandarma Uzman Erbaş Taner Özdemir'in kızı 8 yaşındaki Esra Özdemir'e, Devlet Övünç Madalyasını Vali Ahmet Kara verdi. Vali Kara, "Baban şehit senin biliyorsun değil mi? Baban cennette bizi bekliyor. Sen de bu beratı gururla sakla" diye konuştu. Şehit Er Volkan Yulalı'nın babası Sait Yulalı'nın Devlet Övünç Madalyası'nı Garnizon Komutanı Tuğgeneral Zeki Gürcan verdi. Şehit babası Sait Yulalı, övünç madalyasını alırken, "Vatan sağolsun" dedi.

Bu arada Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da, Kars Şehitliğini ziyaretinde Esra Özdemir'in şehit babası Şehit Jandarma Uzman Erbaş Taner Özdemir'in kabrini ziyaret ederek kırmızı karanfil bıraktı ve dua etti. Şehit kızı Esra'yı öpen ve başsağlığı dileyen Bakan Yılmaz, şehit ailesiyle yakından ilgilendi. - Kars

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Zaferi İsmet Aydın Ahmet Kara Kars Politika Güncel Haberler

title