Haberler

Kars Kar Korsanları Galasına Yoğun İlgi

Kar Korsanları Galasına yoğun ilgiSENARYOSU ve yönetmenliği Faruk Hacıhafızoğlu'na ait 'Kar Korsanları' filminin galasında izdiham yaşandı.

Kar Korsanları Galasına yoğun ilgi

SENARYOSU ve yönetmenliği Faruk Hacıhafızoğlu'na ait 'Kar Korsanları' filminin galasında izdiham yaşandı. Kars'ta 12 Eylül darbesi sonrasında yaşanan olaylar Serhat, Gürbüz ve İbo adlı üç küçük çocuğun gözünden anlatıldı. Tamamı 100 Karslı oyuncudan oluşan film, 40 farklı mekanda çekildi.

\t Kars Şehir Sinemasındaki galaya yönetmen ve oyuncular ile bazı kurum ve STK'lar ve oyuncuların aileleri katıldı.Takviye sandalyelerin de getirildiği sinemada bazıları da filmi yerde oturarak izlemek zorunda kaldı. Filmin çekimlerinin tamamının Kars'ta gerçekleştirilmesi, filmin yönetmen ve oyuncularının tamamının Karslı olması ilgiyi artırdı. Oyuncularının tamamının amatör olmasına rağmen profesyonellere taş çıkarırcasına sahneledikleri performansları büyük alkış aldı. Kars Sinema Topluluğunun ev sahipliğinde gerçekleştirilen 'Kar Korsanları' filmi bugünden itibaren gösterime girdi.

\tYönetmen Faruk Hacıhafızoğlu, "Kar korsanları en iyi görüntü yönetmeni ve Yılmaz Güney ödülünü kazandı. Bizim için en heyecanlı an Kars'taki bu an. Çünkü yaklaşık 100 arkadaşımız bu filmde yer aldı. Bugün bu eseri onlarla, onların aileleri ve Kars halkıyla birlikte seyredeceğiz, bu çok heyecan verici. Bu filmin tamamı Kars'ta, 30-40 farklı mekanda çekildi. Şirketimizin adı 'Kars Film' ve filmin ismi de 'Kar Korsanları.' Filmi 1 yıl beklettik ve Kars'ta bir gala düzenledik. Filmin konusu yoksulluk içerisinde evlerine kömür bulma çabası içerisinde olan çocukların hikayesi. O mahrumiyet içerisinde masumiyet duygusuyla mücadele veren ve evlerini ısıtmaya çalışan çocukların mücadelesi" diye konuştu.

\tFilmin oyuncularından İlker Sır, 'Filmde aktör oyuncu olarak yer aldım. Biz de filmi daha önce izlemedik ve merakla bekliyoruz. Bu film benim ve arkadaşlarımın ilk denemesiydi. Kara lastiklerle, zor koşullar içerisinde ve üşüyerek çektiğimiz bu filmde birçok zorluğa da göğüs gerdik. Şu anda çok heyecanlıyız ve nasıl bir iş çıkardığımızı merak ediyoruz" dedi.

\tFilmin başrol oyuncusu Yakup Özgür Kurtal, 17 yaşında ve Karslı olduğunu bildirdi. Kurtal, "Eksi 30 derecede yönetmenin sıcaklığıyla çok iyi bir iş çıkardığımızı düşünüyorum. Herkes gibi bizler de çok heyecanlıyız. İlk defa bir filmde yer aldık. Bir yönetmen gelip sizi filmde oynatacağını ve başrol vereceğini söylüyor, bu inanılmaz bir duygu" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Faruk Hacıhafızoğlu Kars Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title