Haberler

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası

İzmir Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla Kültürpark fuar alanında program düzenlendi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla Kültürpark fuar alanında program düzenlendi.

Programda polis ve jandarmanın trafik birimlerince açılan stantlarda vatandaşlara trafik kazaları ve trafik kuralları hakkında bilgiler verildi. Etkinliği izleyen öğrenci ve vatandaşlara simülatör araç ile uygulamalı olarak emniyet kemerinin önemi anlatıldı.

Simülatör araca binerek emniyet kemerini bağlayan vatandaşlar, kaza anını yaşadı.

Polis ve jandarma ekiplerinin denetlemelerde kullandığı son teknolojilerin de sergilendiği stantlarda, bilgilendirici broşürler, eğitici yap-boz ve çeşitli objeler de dağıtıldı.

Etkinlikte, "trafik polisinin 24 saati", "araç kullanırken cep telefonu kullanımı" ve "trafikte saygı" konularını içeren kısa film gösterimleri yapıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, İzmir'de geçtiğimiz yıl sürücü sayısının bir önceki yıla oranla yüzde 12 arttığını, araç sayısında da önemli artışlar görüldüğünü belirtti.

Çarpık kentleşme, yol ve altyapı yetersizliği nedeniyle trafik sorununun içinden çıkılamaz bir hale geldiğini söyleyen Aşkın, trafik birimlerinin sadece trafiğin düzenini tanzim etmediğini, trafik bilinci ve kültürünün gelişmesi için eğitim faaliyetlerinde bulunduğunu anlattı.

Trafik kazaları ve trafikteki denetimin önemine dikkati çeken Aşkın, şöyle konuştu:

"Yaşanan kazalarda can kaybı ve yaralanmalar meydana gelmekte ülkemizin milli serveti heba olmaktadır. Bunlar yaşanmasın diye başarılı çalışmalara imza atmaktayız. Türkiye'de en çok trafik denetlemesi yapan İzmir Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerdir. Geçtiğimiz yıl 680 bin olan denetleme sayısını bu yıl 890 bine çıkardık. Bunun sonucunda kazalardaki ölümleri en çok azaltan il haline geldik. Birleşmiş Milletlere 'ülkemizde trafik kazalarını 2020 yılına kadar yarıya kadar düşüreceğiz' diye taahhütte bulunduk. İzmir olarak şehir merkezinde trafik kazalarını 2018 yılının ilk 4 ayında geçen yıla oranla yüzde 75 azalttık."

Aşkın, İzmir Adliyesi önünde 5 Ocak'ta meydana gelen saldırıda şehit olan trafik polisi Fethi Sekin'i de andı.

Etkinlikte yılın trafik polisi seçilen Neşe Sağcan ile yılın trafik personeli seçilen Ödemiş İlçe Jandarma Komutanlığında görevli astsubay Gökhan Özel'e belgeleri verildi. Hafta nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere de hediyeleri takdim edildi.

Etkinliğe İzmir Vali Yardımcısı Aydın Memük, İl Jandarma Alay Komutan Yardımcısı Albay Sayım Çatalkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu, BMC Yönetim Kurulu Üyesi Taha Yasin Öztürk katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Trafik Haftası Hüseyin Aşkın Kültürpark İzmir Politika Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

title