Haberler

Karayılan: Savaş Türk Kentlerine Yayılacak

Terörist Murat Karayılan, Bir Sınır Ötesi Operasyona Karşı Sonuna Kadar Direneceklerini Öne Sürerek 'Savaş Sadece Iraklı Kürdistan'da Değil, Türkiye'nin Kentlerinde de Olacak' Tehdidinde Bulundu.

-Kandil Dağı'nda The Times muhabiri ile görüşen PKK liderlerinden Murat Karayılan, olası bir sınır ötesi operasyona karşı sonuna kadar direneceklerini öne sürerek "Savaş sadece Iraklı Kürdistan'da değil, Türkiye'nin kentlerinde de olacak" tehdidinde bulundu.

LONDRA(ANKA) – Kandil Dağı'nda The Times muhabiri ile görüşen PKK liderlerinden Murat Karayılan, olası bir sınır ötesi operasyona karşı sonuna kadar direneceklerini öne sürdü. Karayılan, "Savaşın Türk kentlerine yayılacağını" iddia ederek, "Savaş sadece Iraklı Kürdistan'da değil, Türkiye'nin kentlerinde de olacak" tehdidinde bulundu.

Murat Karayılan, Kandil Dağı'nda The Times muhabiri Deborah Haynes ile yaptığı söyleşide, TSK tarafından PKK'ya karşı gerçekleştirilebilecek büyük bir saldırının, Irak ve Türkiye'deki tüm Kürtlerin buna karşı birleşeceği için yenilgi ile sonuçlanacağını öne sürerken misilleme tehdidinde de bulundu.

"Türk Ordusu, Iraklı Kürdistan'a saldırırsa sonuna kadar mücadele verip direneceğiz" diyen Karayılan, "Savaş sadece Iraklı Kürdistan'da değil, Türkiye'nin kentlerinde de olacak. Bu nedenle Türk generaller ve siyasetçilerinin bu çılgın fikri uygulamaya koymayacaklarını umuyoruz" şeklinde konuştu.

Murat Karayılan, Türk yetkililerinin, PKK'yı bir "bahane" olarak kullandıklarını öne sürdü ve Türkiye'nin amaçlarının büyük ölçüde siyasi olduğunu iddia etti.

-"7-8 BİN SAVAŞÇIMIZ VAR"

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title