Haberler

Karaman'da "OSB Mesleki Eğitim Merkezi" irtibat bürosu açıldı

Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında Karaman Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) Mesleki Eğitim Merkezi İrtibat Bürosu hizmete girdi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında Karaman Organize Sanayi Bölgesi'nde ( Osb ) Mesleki Eğitim Merkezi İrtibat Bürosu hizmete girdi.

İrtibat büroları Türkiye genelinde Karaman dahil olmak üzere 250 noktada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın zoom üzerinden katılımıyla açıldı.

Karaman OSB binasındaki irtibat bürosunun açılışına, Vali Yardımcısı Oğuz Şenlik, Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Hüsamettin Arslan, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Abdurrahman Kurt, AK Parti İl Başkanı Abidin Çağlayan, daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Vali Yardımcısı Oğuz Şenlik konuşmasında Milli Eğitim Bakanlığı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının protokolüyle 250 organize sanayi bölgesinde mesleki eğitim atölyelerinin açıldığını söyledi.

Bunların bir tanesinin de Karaman'da olduğunu belirten Şenlik, şunları kaydetti:

"Bu anlamda sanayisi oldukça gelişen Karaman'ımızda böyle bir projenin olması bizler açısından oldukça sevindirici. Bu güzel açılış aynı zamanda da tarihteki önemli iki güne denk geldi. Bugün aynı zamanda Çalışan Gazeteciler Günü. Ben değerli gazetecilerin gününü kutluyorum, aynı zamanda da bugün Türk İdareciler günü bu anlamda hepimiz idareciyiz. İdareci arkadaşlarımın da gününü kutluyorum. Bu projenin de ilimize hayırlı olmasını diliyorum."

Konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Şube Müdürü Haşim Tunca tarafından proje hakkında bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi.

Daha sonra protokol üyeleri tarafından kurdele kesimi yapıldı.

Mesleki Eğitim Merkezi İrtibat Bürosu ile OSB'lerde işgücü piyasasındaki arz talep dengesini oluşturmak, mesleki ve teknik eğitim mezunlarının istihdam oranlarını artırmak ve işgücünün gerçek iş ortamlarında yetişmesi sağlamak amaçlanıyor.

Kaynak: AA / Güncel

milli eğitim bakanlığı Karaman OSB Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title