Haberler

Karadenizliler Hamsi Şöleni 5 Mart'ta..

Güncelleme:

Muğla Karadenizliler Derneği Başkanı Celal Karakaş, bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirecekleri 3. Hamsi Şöleni'nin 5 Mart Pazar Günü Muğla Kışla Parkında yapılacağını söyledi.

Muğla Karadenizliler Derneği Başkanı Celal Karakaş, Alyans Et Mangalı Restaurantta, derneğin yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenledi.

Gazetecilere açıklama yapan Başkan Karakaş, "Bu yıl üçüncüsünü gerçekleştireceğimiz Muğla Karadenizliler Derneği 3. Hamsi Şöleni 5 Mart Pazar Günü Muğla Kışla Parkında yapılacak. Bu sene etkinliğimizde 5 ton Hamsi dağıtacağız yöresel yemeklerimiz, yöresel halk oyunlarımız olacak" dedi.

''Hamsi Şölenine çok iyi hazırlandık''

Karakaş, katılımın bu yıl çok olacağına işaret ederek, '' Bu seneki hamsi şölenine çok iyi hazırlandık. Organizasyon ekibimizle güzel işler çıkaracağımıza inanıyoruz'' ifade etti.
Karakaş sözlerini şöyle sürdürdü:

"Barış şehri Muğla'dan, Kültür Şehri Muğla'dan tüm Türkiye'ye bir mesaj vermek istiyoruz. Burada tüm kültürleri bir araya getireceğiz hem Güneydoğu'nun halayı, Alevilerin semavisi, Muğla'nın efeleri, Karadeniz'in de uşaklarını bir araya getireceğiz. Bunun yanı sıra Muğla'da çok önemli bir şahsiyet var bizim için çok değerli olan, Merhum Zihni Derin'i biliyorsunuz. Karadeniz bölgemizde çay yetiştiriciliğinin başlamasına vesile olmuştur.

Bu anlamda da Karadeniz Bölgesi'nde sosyal kültürel alanda çok büyük katkılar sağlamış. Kendisini buradan bir kez daha tüm karadenizliler adına rahmet ve şükranla anıyoruz.

Zihni Derin adına da bir lokma hayrımız olacaktır. Güzel bir havada insanlarımızı bir araya getireceğiz. Hedefimiz Muğla kültürü ile Karadeniz kültürünü bir arada yaşatmak. Bununla ilgili olarak tüm çalışmalarımızı yaptık. Tekrar herkesi Pazar günü Kışla Parkı'na davet ediyoruz"

Kaynak: Bültenler / Güncel

Celal Karakaş Muğla Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title