Haberler

Karadağ'da Mehmet Fatih Medresesi mezuniyet töreni düzenlendi

Güncelleme:

Karadağ'ın başkenti Podgoritsa'daki Mehmet Fatih Medresesinden mezun olan 91 öğrenci için tören düzenlendi. Törene Karadağ Başbakan Yardımcısı, bakanlar ve Türkiye'nin Podgoritsa Büyükelçisi de katıldı.

Karadağ'ın başkenti Podgoritsa'daki Mehmet Fatih Medresesinden mezun olan 91 öğrenci için tören düzenlendi.

Başkentteki Budo Tomovic Bilgi ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen mezuniyet törenine, Karadağ Başbakan Yardımcısı Momo Koprivica, Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Naida Nisic, Karadağ İslam Birliği Başkanı Rifat Fejzic, Türkiye'nin Podgoritsa Büyükelçisi Barış Kalkavan, Karadağ Boşnak Konseyi Başkanı Suljo Mustafic'in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Başbakan Yardımcısı Koprivica, törendeki konuşmasında, mezunları tebrik ederek, bundan sonraki yaşamlarında başarılar diledi.

Öğrencilerin başarısının sadece ailelerini değil Karadağ'ı da gururlandıracağını ifade eden Koprivica, "Toplumun dönüşümünü iyi anlamda tamamlamak için, kendinizi geliştirmek için çalışmalısınız. Aldığınız diplomalar sadece edindiğiniz bilginin değil, aynı zamanda gösterdiğiniz çabanızın da kanıtıdır." dedi.

İslam Birliği Başkanı Fejzic ise İslam'ın bilgiyi önceleyen bir din olduğunu dile getirdi.

Feyzic, "Peygamber efendimiz ilim aramanın her Müslüman'a farz olduğunu söylemiştir. Tüm bu çocuklarla gurur duyuyorum çünkü her biri hep iyi olanı yaptı ve iyi yetiştiler." diye konuştu.

Medrese Müdürü Amer Sukirica da öğrencilerin dört yıl boyunca dini eğitimin yanında matematik, felsefe, edebiyat, tarih gibi dersleri işlediklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından 13'üncü dönem mezunu 91 öğrenciye diplomaları verildi.

Karadağ'da Balkan Savaşları'nın ardından kapanan Mehmet Fatih Medresesi, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından 2008'de yeniden yaptırılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Başbakan Yardımcısı Fatih Medresesi Türkiye Karadağ Kültür Eğitim Güncel Haberler

Bayram namazında Gazze protestosu! Biden ve Netanyahu'nun yer aldığı pankartı taşladılar

Bayram namazında Gazze protestosu! Biden ve Netanyahu'nun yer aldığı pankartı taşladılar

Eylem Tok ve oğlu nasıl yakalandı? 20 gün önce atılan imza, firarın sonunu getirmiş

Eylem Tok ve oğlu nasıl yakalandı? 20 gün önce atılan imza, firarın sonunu getirmiş

15 yaşındaki Hacer, eski sevgilisi tarafından 120 bıçak darbesiyle öldürüldü

15 yaşındaki Hacer, eski sevgilisi tarafından 120 bıçak darbesiyle öldürüldü

Bakmadan Geçme

Eylem Tok ve oğlu yakalandı mı, nasıl yakalandı? Eylem Tok ve oğlu olayı ne, suçu nedir? Yurt dışı harç pulu ne kadar 2024? #9992 Yurt dışı çıkış harcına zam mı geldi? TV YAYIN AKIŞI 16 HAZİRAN: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Bayram tatilinde kargolar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası kargolar kapalı mı? Bayram tatilinde bankalar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası bankalar kapalı mı? Bayram tatilinde noterler açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası noterler kapalı mı? Bayram tatilinde kargolar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası kargolar kapalı mı? Türkiye-Brezilya Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-Brezilya voleybol maçı saat kaçta? Türkiye-Brezilya voleybol maçı şifresiz canlı izle! Kurban Bayramı'nda eczaneler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde nöbetçi eczane nerede? Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak? Kurban Bayramı'nda eczaneler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde nöbetçi eczane nerede? Kurban Bayramı'nda AVM'ler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde alışveriş merkezleri çalışıyor mu? #128717 Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu? Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak?
Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title