Haberler

Dışişleri Eski Bakanı Yakış: Türkiye Mısır'la Boy Ölçüşemez

Güncelleme:

Dışişleri eski Bakanı Yaşar Yakış, Mısır'ın Arap aleminin lideri olduğunu, Türkiye'nin Mısır'la boy ölçüşemeyeceğini söyledi.

Karabük Üniversitesi'nde 'Ortadoğu Barış Sürecinde Filistin' konulu konferansta konuşan eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış, El Fetih ile Hamas arasındaki kopukluğu gidermek için Arap ülkelerinin çok faal olduğunu söyledi. En faal ülkenin Mısır olduğuna işaret eden Yakış, Türkiye'nin de elinden geleni yaptığını belirtti.

Arap ülkelerinin Türkiye'ye bakışlarının farklı olduğunu savunan Yakış, şöyle konuştu:

"TÜRKİYE, MISIR'LA BOY ÖLÇÜŞEMEZ"

"Arap aleminde olan bitenin patronu Mısır'dır. Türkiye Mısır'la boy ölçüşemez. Hatırlarsanız 2011'de Hamas ile El Fetih bir araya getirilmek istendi. Hamas ile o kadar yakın ilişkilerimiz vardı ki toplantıyı İstanbul'da yapmak istiyorduk. Kahire'de Tahrir Meydanı'nda kan gövdeyi götürürken, o toplantı Mısır'da yapıldı. Mısır'da devlet otoritesi yokken, sokaklar kan gölü halindeyken dahi Türkiye o kadar yakın ilişkiler içerisinde olduğu Hamas'ı Türkiye'ye getiremedi. Bunu göz ardı etmememiz lazım. Mısır'ın gücünü göz ardı ederek bir yere gidemeyiz."

"ARAP ALEMİNİN LİDERİ MISIR'DIR"

Mısır'ın, Arap aleminin lideri olduğunu, 3 bin yıl öncesine giden büyük bir devlet tecrübesi olduğunu vurgulayan Yakış, "Kültür açısından Arap alemine hükmeder. Batı ülkeleri Mısır'a çok itibar gösterirler. Onun için biz Mısır'la iş birliği yaptığımız takdirde Ortadoğu'daki hedeflerimize çok daha kolay ulaşırız. Mısır'la iş birliği yapmazsak ulaşamayız. Mısır karşı çıkarsa hiç ulaşmak mümkün değildir" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yaşar Yakış Türkiye Hamas Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (65)

İsmail ŞAHİN:

Hay ben senin bilgine becerine mesajına Vatan severliğine değerlendirmene. . . . !!!

17
4
yanıtYanıtla
M demirMobil-IOS:

İçimizde ki irlandalılar

9
8
yanıtYanıtla
iboMobil-IOS:

Sen rürkiyeyi kücük baskalarini model almasini benimdemissin sizin gibilerin fikri hic bir zaman degismez

12
5
yanıtYanıtla
A.adanali tamer:

ÜLKENI HAKIR GOR BIR DE ESKI DISISLERI BAKANIYMIS ARABLAR KUYU KAZAR ARKADAN SISI VE MURSI BIR ORNEK ARADA KAZDIKARI KUYUDAN DA PETROL CIKAR.

14
2
yanıtYanıtla
ANGARALI ANKARA:

MISIR ABD VE İSRAİLİN SÖZÜNDEN ÇIKAMAYAN ÇIKTIĞINDA ASKERİ DARBE İLE EZİLEN BİR MISIR DAN BAHSEDİYOR BIRAKIN ARAP ALEMİ LİDERLİĞİNİ KENDİNE BİLE HAYRI OLMAYAN BİR ÜLKE BU ADAM 3000 YIL ÖNCEKİ MISIRDAN BAHSEDİYOR HERHALDE

11
4
yanıtYanıtla
polat:

işte böyle zihniyetsizler yüzünden Türkiye buhalde. Birde dışişleri bakanlığı yapmış. Senin aldığın maaş haram olsun.

10
5
yanıtYanıtla
öğretmen:

eski bakan bazı şeyleri atlamış onuda ben söyleyeyim 3000 yıllık devlet geçmişi olan mısır yanına aldığı arap devletleriyle, 1948 de kurulmuş olan israile 1967 ve 1973 yılında 2 kez hemde 6 gün 20 gün gibi savaş sürelerinde boyun eğmiştir. karizması çizilmiş bir devlet arapların lideri olsa ne olmasa ne

13
1
yanıtYanıtla
Türkiyem:

Batının uşağı konuştu

11
3
yanıtYanıtla
gümüs:

sayin eski Bakan dogru söylüyor. Dis politika kökten degismeli. . . . . . . . . .

7
6
yanıtYanıtla
doğu orta:

adam haklı beyler azıcık kafanızı kullanırsanız ne demek istediğini anlarsınız

5
8
yanıtYanıtla
Tüm 65 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title