Haberler

Kanser Tedavisi Gören Eşine Destek İçin Saçlarını Kestirdi

Antalya'nın Konyaaltı İlçe Kaymakamlığı'nda çalışan Bayram Şahin, 2 ay önce meme kanseri teşhisi konulan ve 25 gün önce kemoterapi tedavisine başlanan eşi Elif'e destek amacıyla saçlarını kestirdi.

Antalya'nın Konyaaltı İlçe Kaymakamlığı'nda çalışan Bayram Şahin, 2 ay önce meme kanseri teşhisi konulan ve 25 gün önce kemoterapi tedavisine başlanan eşi Elif'e destek amacıyla saçlarını kestirdi.

Konyaaltı Kaymakamlığı'nda çalışan 33 yaşındaki Bayram Şahin'in mali müşavir eşi 31 yaşındaki Elif Şahin'e, 2 ay önce meme kanseri teşhisi konuldu. Bayram Şahin, özel bir hastanede yaklaşık 1 ay önce kemoterapi tedavisine başlanan eşinin ikinci seans sonrasında saçlarının döküleceğini öğrenince berbere gidip saçlarını kestirdi. Eşinin eve saçsız döndüğünü gören Elif Şahin, duygusal anlar yaşadı.

SAÇSIZ GÖRÜNCE ŞAŞIRDI

Eşiyle 4 yıl önce evlendiğini ve 1.5 yaşında Demirhan adını verdikleri bir erkek çocukları olduğunu söyleyen Bayram Şahin, "Eşimle 2 ay önce meme kontrolüne gittik. Biyopsi sonucu eşimin meme kanseri olduğunu öğrendik. Geçen ameliyat oldu. Koltukaltı lenf nodları ve memedeki kitleler alındı. Doktorumuz Prof. Dr. Mustafa Özdoğan, eşimin genç olduğunu ve kemoterapi alacağını söyledi. Böylece vücudundaki tüm zararlı hücrelerin ortadan kaldırılacağını söyledi ve kemoterapiye başlandı. Şu ana kadar iki kür aldı. Doktorumuz eşimin saçlarının döküleceğini söyledi. Eşimin saçları dökülmeye başlamadan önce manevi yönden destek olmak için saçlarımı kazıttım. Eşim beni gördüğünde çok şaşırdı, neden böyle yaptığımı sordu. Ben de bizim için saçın hiçbir önemi olmadığını söyledim. Saçın basit bir unsur olduğunu anlasın diye saçlarımı kazıttım" diye konuştu.

KAFASINA TAKMASIN İSTEDİM

Eşinin ikinci kemoterapiden sonra evde istirahat ettiğini söyleyen Bayram Şahin, "Eşim kemoterapi sonrasında yaşanan olumsuzlukları atmaya çalışıyor. Üçüncü dördüncü gün sonrasında bu sıkıntıları da aşacak. İlk başta saçının dökülecek olmasına biraz da olsa kafasını takmıştı. Ama şu an benden de destek alarak saçının önemli olmadığını gördü. Ben bunu yaşadım ve ona da yaşattırdım" dedi.

EŞLERİN DESTEĞİ ÇOK ÖNEMLİ

İyi günde de kötü günde de eşinin her zaman yanında olduğunu aktaran Bayram Şahin, "Bütün meme kanserli hastaların eşlerine diyorum ki eşlerinizi bırakmayın. Manevi yönden destek olun, bu yenilmeyecek bir hastalık değil. Özellikle meme kanseri, yüzde 85 oranında tedavisinde cevap alınabilen bir hastalık" diye konuştu.

8 KADINDAN 1'İ MEME KANSERİ

Elif Şahin'in doktorlarından Prof. Dr. Mustafa Özdoğan ise günümüzde 8 kadından 1'inde meme kanseri görüldüğünü belirterek, "Meme kanseri tedavisinde multidisipliner ekip çalışması çok önemlidir. Genel cerrah, radyasyon onkoloğu, tıbbi onkolog, nükleer tıp uzmanı, radyolog ve girişimsel radyolog, patolog ve moleküler patoloji ve plastik cerrah hep birlikte ortak bir görüş felsefesinde çalışmalıdır. Hastalığın başında planlanması ve multidisipliner olarak değerlendirilmesi, geleceğe yönelik bir yol haritası çizilmesi açısından son derece önemlidir. Hastamızda da geleceğe yönelik planlarımızı yaptık. Erken alınan önlemlerle yolumuza devam ediyoruz. Her şey yolunda" diye konuştu. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Özdoğan Bayram Şahin Konyaaltı Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title