Haberler

"Kalkınan Türkiye İçin Reçete CHP"

Güncelleme:

CHP Manisa Milletvekili Adayı Av. Nurlu Köprübaşı, Gördes, Demirci İlçeleriyle, Borlu Beldesi, Kılavuzlar, Güneş, Hanya, Hacıhıdır, Poyraz, Poyrazdamları Ve Kapancı Köylerinde Saha Çalışması Yaptı.

Daha önce seçim çalışması yaptığı bu köylere tekrar giden Mazlum Nurlu, "projelerimiz çok geniş. Sabahtan akşama konuşsak, ancak anlatabiliriz. 2011 Seçimlerine çok iyi hazırlandık. Çünkü vatandaşımızı yoksulluğa, karanlığa iten AKP iktidarından kurtulmak ve mutlu insanların yaşadığı ülke haline getirmek istiyoruz. Bu nedenle halkımıza çözüm önerilerimizi üzerine basarak anlatabilmek için vatandaşımızın ayağına defalarca gidiyoruz, gideceğiz" dedi.

Halk istedi, Nurlu söz verdi

Gittiği ilçelerde esnaf ziyareti yapan Nurlu, sorunlara CHP'den çare arayan, taleplerde bulunan ve gülen gözlerle karşılandı. Kapancı'daki konuşması ıslık ve alkışlarla kesilen Nurlu'yu köylüler yine alkışlarla uğurladı. Halkın ilgisinin yoğun olduğunun gözlendiği seçim çalışmasında Nurlu, Demirci'deki sünnet düğününe de davetli olarak katıldı. İsteklerini aktaran Demircililer, ilçelerine 50 yataklı hastane yapıldığını ama yatak kapasitesinin az olduğunu, en az yüze çıkarılması gerektiğini söylediler.

Demircili vatandaşlar, CHP'nin iktidara gelmesi halinde hastane yatak kapasitesinin arttırılması noktasında Mazlum Nurlu'dan söz aldılar. İlçe çiftçisi ise, iki milyonun üzerinde dikili kiraz ağacıyla Demirci'den 50 bin tonluk kiraz ihracatının yapıldığı, 700 bin dikili zeytin ağaçları olduğu için bölgenin ürünlerine destekleme programı oluşturulması gerektiğini söyledi. Tütün yasağının kalkmasını önemle vurgulayan çiftçiler, ilçelerine yönelik özel kalkınma planı talebinde bulundu.

"AKP'nin girdiği yere yoksulluk, CHP'nin girdiği yere bolluk gelir"

Sorunlar üzerine Nurlu, iktidara gelmeleri halinde çiftçiyi ayağa kaldıracaklarını, kalkınmışlıkta geri kalan bölgelere daha fazla destek verilip yatırım yapılarak hızlı bir şekilde yukarıya taşıyacaklarını ifade etti. Nurlu, "bu ilçemizde AKP birinci parti. Peki buradaki hemşerilerim zenginleşti mi? Hükümetin açıkladığı yıllık büyüme oranları kadar refahtan pay aldı mı? Burada işsizlik AKP'li olmayan yerlerden daha mı az? Bu soruların cevaplarını elimizi vicdanımıza koyarak vermemiz gerekiyor. Biz yandaş değil, vatandaşın partisiyiz. Sosyal adaleti, sosyal bölüşümü savunuyoruz.

Dokuz yılda sizin servetiniz başbakanınki kadar arttı mı? Bakın, büyümeden, milli gelir artışından aslan payını kimler alıyormuş, ortada. Açıkça şimdiden söylüyoruz ki, bize oy verenlerin ağzına bir parmak bal sürüp halkımızı kandırmayacağız. Herkesin rahat bir nefes alabilmesi için ekonomik ve sosyal politikalarımız var. Açık ya da gizli şekilde bize oy verirseniz size şunları yaparız, demiyoruz. Çiftçimize, işçimize, esnafımıza, öğrencimize, emeklimize şunları yapacağız, diyoruz.

Sadece Demirci veya Selendi gibi ilçelerimize değil tüm ülkede kalkınmışlıkta daha üst sıraya çıkararak sosyal adaleti sağlamak için ilave yatırımlar yapacağımızı da ilan ediyoruz. AKP, ülkemizdeki üretimi bitirerek, dışa bağımlı hale getiriyor. İşsizliğe, yoksulluğa neden oluyor. Ondan sonra da makarna, bulgurla bu yoksulluğu sömürüyor. Ama CHP, tarımdaki bütün girdi fiyatlarını aşağıya çekmesiyle, üretimi arttırmasıyla bolluk, bereket getirecek" dedi.

"Dokuz yıldır ülkede en istikrarlı şey, AKP yöneticilerinin zenginleşmesidir"

Başbakanın istikrarla ilgili açıklamalarını değerlendiren Nurlu, bunun AKP'nin halkı korkutma söylemlerinden biri olduğunu söyledi. Başbakanın daha önce CHP'yi korku siyaseti yapmakla suçlarken, şimdi ise kendisinin elinde anlatacağı bir şey kalmadığı için korku siyasetine başladığını vurguladı. Nurlu, konuşmasında "Erdoğan son zamanlarda diyor ki, AKP seçimi kaybederse koalisyon gelirmiş, istikrar bozulurmuş. İstikrarın bozulmaması için AKP'nin tek başına iktidara devam etmesi gerekiyormuş.

Böyle bir mantık olabilir mi, sevgili hemşerilerim? O zaman istikrar bozulmasın diye, cumhurbaşkanı değişmesin. Parti genel başkanları değişmesin. Hükümetler değişmesin. Peki biz seçimleri niye yapıyoruz? İstikrar bozulmasın, diye seçimleri de yapmayalım" diyerek bunun demokrasiye uymayan sakat bir düşünce sistemi olduğunun altını çizdi. AKP'nin iktidarda kalabilmek için artık sürekli korku ürettiğini söyleyen Nurlu, "devlette devamlılık esastır ve devlet ciddi bir kurumdur.

Yapılan icraatlar kanunla, taahhütle yapılır. Ahmet gitti, Mehmet geldi diye halka verilen sözler değişmez. Çiftçinin seçim öncesi aldığı kredi faizleri aynı şekilde devam eder.

Vatandaşa verilen sosyal yardımlar, halinde iyileşme olmadıysa aynı şekilde devam eder. Hatta kredi faizleri düşer, yardımlar artar. Çünkü biz, halkın rahat nefes alması için söz veriyoruz" dedi.

Ülkede nasıl bir istikrar olduğunun altını çizen Nurlu, "dokuz yıldan bu yana bu ülkede en istikrarlı şeylerden ilki işsizliğin artması, ikincisi gelir eşitsizliğinin derinleşmesi, üçüncüsü ise başbakan başta olmak üzere AKP'li yöneticilerin zenginleşmesidir. 2002'den 2011'e kadar geçen sürede bu üç şey sürekli şekilde büyümüştür. Bunu da biz değil, devletin rakamları ortaya koymaktadır. Halkımızın bunu dikkate alarak oy kullanmasını istiyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Politika Güncel Haberler

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

Ali Koç mu Aziz Yıldırım mı? Acun Ilıcalı da safını belli etti

Ali Koç mu Aziz Yıldırım mı? Acun Ilıcalı da safını belli etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title