Haberler

Kaletepe'ye Dev Türk Bayrağı

- Kaletepe'ye dev Türk bayrağı Kaletepe zirvesine dikilen 50 metre yüksekliğindeki direğe bayrak asıldıHAKKARİ - Hakkari'nin Dağgöl Mahallesi Kaletepe zirvesinde dikilen 50 metre yüksekliğindeki direğe 15x10 metre ebatlarında bayrak asıldı.

- Kaletepe'ye dev Türk bayrağı

Kaletepe zirvesine dikilen 50 metre yüksekliğindeki direğe bayrak asıldı

HAKKARİ - Hakkari'nin Dağgöl Mahallesi Kaletepe zirvesinde dikilen 50 metre yüksekliğindeki direğe 15x10 metre ebatlarında bayrak asıldı.

Kaletepe zirvesinde düzenlenen bayrak asma törenine Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Muammer Alper, vali yardımcıları İdris Koç ve Mustafa Doruk, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, İl Jandarma Komutan Vekili Metin Göktepe, İl Emniyet Müdürü S. Suvat Dilberoğlu, mahalle ve köy muhtarları katıldı.

Vali Akbıyık ve beraberindekiler, Özel Harekat polisleri tarafından karşılandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından bir konuşma yapan Vali Akbıyık, sözlerine "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak uğruna ölen varsa vatandır" şiiriyle başladı. Vali Akbıyık, "Damarlarımızdaki kanın son damlasına kadar yaşadığımız bir ana şahitli etmek için burada bulunuyoruz. Öncelikle burada bulunan bütün çalışma arkadaşlarıma hoş geldiniz demek istiyorum. Özellikle şu an görevi başında bulunan bütün asker ve polis kardeşlerimize de kolaylıklar diliyorum. 50 metre yüksekliğinde, 15x10 metre ebatlarında ve 165 bin TL tutarındaki bayrağımızın göklere dikilişini gerçekleştirmek için burada bulunuyoruz. Kaletepe'mizin zirvesinde Hakkari'nin her yerinden görülecek olan şeref nişanemizi şimdi olduğu gibi daima göklerde göreceğiz. Bu topraklar her daim büyük bir istiklal ve istikbal mücadelesine şahitlik etmiştir. Üzerine bastığımız her bir metrekarede şehitlerimizin kanı bulunmaktadır. Bu mücadelenin sebebi işte bu göklere çektiğimiz bayrağımızın asil dalgalanışını yaşamak içindir. Necip Fazıl diyor ya, 'Denildi mi bir yerin adına Türk beldesi, gözüm al bayrak arar kulağım ezan sesi.' İşte bizde bayrağımız inmesin, ezanımız dinmesin diye ecdadımızın mazide verdiği mücadeleye devam ediyoruz. Buraya kadar gelen herkese tekrar teşekkür ediyor, İstanbul'da helikopter kazasında kaybettiğimiz 4 şehidimizi anarak hepinizi selamlıyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmadan sonra İl Müftüsü Faruk Gürbüz tarafından yapılan duanın ardından dev bayrak göndere çekildi.

Bayrak töreninin ardından Vali Akbıyık ve beraberindekiler, mahalle ve köy muhtarları ile birlikte Kaletepe zirvesinde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Vali ve beraberindekiler, daha sonra bir lokantada mahalle ve köy muhtarlarıyla yemekte bir araya geldiler.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kaletepe Hakkari Güncel Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

Bakmadan Geçme

WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları! Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 1 Haziran Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir?
Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

title