Haberler

Kakava Ateşi Edirne'de Yandı

Edirne’de her yıl 5-6 Mayıs tarihlerinde kutlanan Kakava Hıdrellez Şenlikleri, bu yıl da Sarayiçi'nde yakılan ateşle başladı.

Edirne'de her yıl 5-6 Mayıs tarihlerinde kutlanan Kakava Hıdrellez Şenlikleri, bu yıl da Sarayiçi'nde yakılan ateşle başladı.

İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan Kakava Hıdrellez Şenlikleri, ateş yakılmasıyla devam etti. Kakava ateşini Edirne Valisi Hasan Duruer, Tugay Komutanı Tuğgenaral Hidayet Arı, Edirne Belediye Başkan Vekili Erkan Makas birlikte yaktı. Kakava ateşinin yakılmasının ardından Romanlar ateşin başında dans etti. Şenlikler için Edirne'ye gelen Japon turistler de Romanlarla birlikte davul zurna eşliğinde göbek attı. Ünlü oyuncu Nebahat Çehre, ateşin yanında güvenlik amacıyla duran itfaiye aracının üzerinden ateşin başında dans edenleri izledi.

Vali Hasan Duruer, "Birazdan dostluk, kardeşlik ateşini hep birlikte yakacağız. Bu ateşi tüm dünyada dostluk, kardeşlik dilekleri ile yakıyoruz" dedi.

Edirne Belediye Başkan Vekili Erkan Makas, "Buradan dünyaya mesaj veriyoruz. Birlik beraberlik içerisinde Türkiye Cumhuriyeti'nin diğer Avrupa'daki ülkelere örnek olmasını diliyoruz" derken, Çeribaşı Fikri Ocak ise, "Kakava demek bahara, yaza çıkmak demek. İnsanlara mutluluk, sevgi ve şefkatlik getirir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Edirneliler ve turistler, davul zurna eşliğinde ateş başında göbek attı. Şenlik için Bursa'dan Edirne'ye gelen Figen Harmanlı, hey yıl Edirne'ye Kakava Hıdrellez kutlamalarına geldiklerini söyledi. Bu yıl biraz yağmurdan dolayı üzüldüklerini ama sonradan havanın açmasıyla yine güzel olduğunu dile getiren Harmanlı, "Çok güzel, çok hareketli. Her yıl severek ve beğenerek geliyoruz Hıdrellez kutlamalarına. Yarın sabahta buradayım, nehirde yüzümü yıkamayı düşünüyoruz" dedi.

İstanbul'dan Edirne'ye gelen Ece Candan ise, ilk defa geldiği kutlamaları çok beğendiğini söyledi. Ateşin çok güzel olduğunu ifade eden Candan, hem Edirne'yi hem de Hıdrellez Şenlikleri'ni görmeye geldiğini sözlerine ekledi.

Japon turistler de Kakava Hıdrellez Şenlikleri'ni çok beğendiklerini dile getirdiler. Kutlamalar, sabaha karşı Tunca Nehri'nde Romanların yüzlerini yıkaması ve nehre dileklerini bırakmasının ardından yarın da devam edecek. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hasan Duruer Hıdrellez Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title