Haberler

Kahramanmaraş'ta dumanların yükseldiği dağın sırrı ne? Naci Görür, nedenini Haberler.com'a açıkladı

Güncelleme:

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin arından Göksun ilçesindeki Kuşkayası Dağı'ndan dumanlar yükselmeye başladı. Bölgede büyük paniğe neden olan görüntülerle ilgili Haberler.com'a açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Naci Görür, "Volkan olmasına imkan yok. Hem orada volkan olmaz hem de volkan o şekilde oluşmaz. O bölge peş peşe iki büyük deprem yaşadı. Olsa olsa heyelan olur. Duman dedikleri de heyelan sırasında yükselen toz bulutu" ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremlerin ardından bölgeden gelen bir görüntü paniğe neden oldu. Sosyal medyada yayılan bir videoda vatandaşlar, Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesine bağlı Büyükkızılcık köyündeki Kuşkayası Dağı'nda depremden sonra dumanlar çıkmaya başladığını ardından da siyah sıvıya benzer bir maddenin aktığını söyledi.

"OLSA OLSA HEYELAN OLUR"

Büyük yankı uyandıran görüntüyle ilgili Haberler.com Haber Müdürü Olgun Kızıltepe'ye açıklamalarda bulunan Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, endişeye mahal verecek bir durumun olmadığını ifade etti. Yaşanan durumun heyelan olduğunu belirten Görür, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Volkan olmasına imkan yok. Hem orada volkan olmaz hem de volkan o şekilde oluşmaz. O bölge peş peşe iki büyük deprem yaşadı. Olsa olsa heyelan olur. Duman dedikleri de heyelan sırasında yükselen toz bulutu. Bölge halkının tedirgin olmasına gerek yok. Herhangi bir tehlike arz ettiğini düşünmüyorum" şeklinde konuştu.

"DEĞİŞİK ŞEYLER OLUYOR BURADA"

Göksun ilçesine bağlı Büyükkızılcık Köyü'nde yer alan Kuş Kayası Dağı'nda depremin ardından yangın çıktığı iddia edilmişti. Dağdan alevler yükselirken, görüntüleri sosyal medyada paylaşan bir vatandaş bölge halkının korktuğunu belirtip şunları söylemişti: "Kahramanmaraş, Göksun. Bu Büyükkızılcık Kuş Kayası dediğimiz dağ, yanardağ gibi yanıyor. Bunu uzmanlara, yetkililere ulaştırır mısınız? Korkuyor halk ne olduğunu bilmiyor. Şu anda kocaman dağ yanıyor. Eskiden hiçbir şekilde böyle bir şey yoktu normal dağ. Önce şu alttaki siyah yerden bir petrol gibi, lav mı petrol mü çok değişik şeyler oluyor burada."

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Güncel

Kahramanmaraş Naci Görür Deprem Göksun Güncel Haberler

500

Yorumlar (17)

mahalle sakini:

Volkan olmayabilir ama heyelan tozu 1 hafta sürer mi sayın profesör oturduğun yerden fetva vereceğine araştırmamız lazım de bilimsel konuş heyelan tozu açıklaması volkan açıklamasından daha saçma.

323
55
yanıtYanıtla
Ismail Diker:

Eğer dağ bi yanardağ değil ise Yerin derinliklerindeki lavların dağın tepesine kadar delik açıp duman çıkarması nasıl mümkün olabilir ki ? yeni bir yanardağın oluşsa başka yerden patlar

yanıt0
yanıt0
ghost rider:

olsa olsa toz olur diye cevap veriyor olsa olsa ne demek git arastir sudur de

yanıt0
yanıt0
Belgin GÖKSÜN:

Simdiki belediye başkanı 3 yıldır görevde. Ondan önce Ak Parti de imiş . Takdir edilmesi gerekenler hangi partiden olursa olsun 3 yıl öncekilerdir. Binalar 3 yıllık mı değil. Neyi tebrigi, neyi reklamı bu?

90
101
yanıtYanıtla
Şükrü Ergün:

Maraş bölgesinde linyit yatakları var. Belki deprem hareketinin etkisiyle yer altındaki linyit yanıyor olabilir.

132
11
yanıtYanıtla
Yaşar Özçelik:

doğru

yanıt0
yanıt0
Hamit Gündoğdu:

Biz insanoğlunun aklının kifayetsiz kaldığı bir durumda olabilir. Belkide bize korku veren bu durum yüce Allah'ın depremde oluşan çatlak ve boşlukları kapatmak veya onarmak gibi bir işlemidir. Zira Allah'ın ol demesi yeterlidir.

61
24
yanıtYanıtla
Paper Cat:

Bu herifin neyini tutuyorlar anlamıyorum. Tv ye çıkartmak, konuşturmak bile hata. Uzmanlar söylüyor, arkasından Naci efendi aynı şeyleri tekrarlıyor, millette bunu alkışlıyor. Tek deprem uzmanı var Üşümezsoy..

24
50
yanıtYanıtla
Dr.Kimbel:

Depremden dolayi dagin tepesinden volkan merkezine baca acildi oradan volkan cikmasi yüzde 90 olmasi mümkün

6
54
yanıtYanıtla
Sunay GÜRSOY:

Hep ölen ve yaralananların sayısı tvlerde altta yazıyor. Ancak enkazdan canlı kurtarılanların sayısını toplamda anlık takip edemiyoruz. Bu, bunca kurtarma faliyetinin ne kadar verimli geçtiğini bize gösterecek. (Milletimizin başı sağolsun)

22
13
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title