Haberler

Kadir İnanır, Cumhuriyet bayramı resepsiyona katıldı

Hakkari Valiliği tarafından Cumhuriyet'in 90'ıncı yılı nedeniyle resepsiyon verildi.

Hakkari Valiliği tarafından Cumhuriyet'in 90'ıncı yılı nedeniyle resepsiyon verildi.

Vali Necmettin Kalkan, Atatürk Kültür Merkezi'nde verdiği ve aralarında ünlü sinema sanatçısı Kadir İnanır ve yönetmen Gani Rüzgar Şavata'nın da katıldığı resepsiyonda konuklarını karşıladı.

Kalkan, yaptığı konuşmada, Hakkari sinemasının açılışını sanatçı İnanır ile yönetmen Şavata'nın katılımıyla gerçekleştireceklerini açıkladı.

Mustafa Kemal Atatürk'ü ve Cumhuriyet'in kurulmasında canlarını feda eden şehitleri minnetle andıklarını dile getiren Kalkan, "Büyük bir devlet ve milletiz. Her birimiz bu mozaiğin birer parçasıyız. Ötekileştirmeden bir arada yaşamasını bugüne kadar bildiğimiz gibi, bundan sonra da birlik ve bütünlüğümüzü bozmadan nice Cumhuriyet Bayramlarını beraber kutlayacağımıza yürekten inanıyorum" dedi.

Daha sonra Vali Kalkan, eşi Hatice Kalkan, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Muzaffer Sönmez, İnanır ve Şavata ile üzerinde "Türkiye Cumhuriyetimizin 90. yılını kutluyoruz" yazılı pastayı keserek davetlilere ikram etti.

Kalkan, pasta ikramının ardından davetlilerle askerlerin dilek balonu uçurmasını ve havai fişek gösterilerini izledi. Resepsiyona katılan davetliler, İnanır'la hatıra fotoğrafı çekebilmek için adeta birbirleriyle yarıştı.

Resepsiyona, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Bahadır, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mustafa Küçükarslan, kurum amirleri, askeri erkan, muhtarlar, esnaf ve vatandaşlar da katıldı.

Muhabir: Nevzat TAŞ

Yayınlayan: Tarkan Demir

-Resepsiyona katılanlar

-Kadir İnanır'ın gelişi

-Vali Necmettin Kalkan'ın konuşması

-Kesilen pasta

-Kadir İnanır resepsiyona katılanlarla tokalaşması

-Kadir İnanır'a gösterilen ilgi

-Havai fişek gösterisi

Kaynak: AA / Güncel

Necmettin Kalkan Hatice Kalkan Kadir İnanır Hakkari Politika Güncel Haberler

title