Haberler

Kadınlardan Dolma Sarma Rekoru Denemesi

Kağıthane'de kadınlar, "Dünya Komşuluk Günü" etkinlikleri kapsamında, "en çok kadınla yaprak dolma sarma" rekor denemesi gerçekleştirdi.

Kağıthane'de kadınlar, "Dünya Komşuluk Günü" etkinlikleri kapsamında, "en çok kadınla yaprak dolma sarma" rekor denemesi gerçekleştirdi.

Gelecek yılı "Kağıthane Komşuluk Yılı" ilan etmeye hazırlanan Kağıthane Belediyesi'nin ilçede komşuluk ilişkilerini geliştirmek amacıyla düzenlediği rekor denemesinde, Kent Konseyi çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Kadın Meclisi, Gençlik Meclisi, Çocuk Meclisi, Engelliler Meclisi ve Hayvanseverler Meclisi'ne üye yüzlerce kadın, Nurtepe Sosyal Tesisleri'nde dolma sarmadaki becerilerini sergiledi.

Hazırlanan masalara konulan yaprakları ve iç malzemelerini, en kısa sürede saran kadınlar, rekor denemesinin ardından bu dolmaları, Kağıthane Belediyesi AŞ Evi'ne götürülerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için "Komşuluk Tenceresi"ne koydu.

Dünya Kadın Rekorları kapsamında gerçekleştirilen rekor denemesine, 300 kadın katıldı.

Rekor denemesi, Prof. Dr. Orhan Kural başkanlığındaki Dünya Kadın Rekorları, Rekor Tescil ve Hakem Heyetince tescil edildi.

Etkinlikte ayrıca İlçe Kaymakamı Hasan Gök ile Belediye Başkanı Fazlı Kılıç da kadınlarla birlikte sembolik olarak dolma sardı.

Kaymakam ve Başkan da dolma sardı

Sardığı yaprak sarma basın mensuplarınca beğenilen Kaymakam Gök, eşinin mutfakta kendisinden pek yardım istemediğini ama üç erkek kardeşin bir arada olduğu bir evde büyüdüğünü ve annesine ev işlerine yardımcı olduğunu anlattı.

Türkiye'nin hızla şehirleştiğini ve modernleştiğini ancak bu aşamada da Anadolu kültürünün güzel taraflarının kaybolup gittiğini ifade eden Gök, bu kültürü gün yüzüne çıkarmak için yapılan bu çalışmayı tebrik etti.

Belediye Başkanı Kılıç da Dünya Komşuluk Günü dolayısıyla, anlamlı ve bugüne duyarlılığın oluşması açısından güzel bir program hazırlandığını söyledi.

Gelecek yılı Kağıthane'de Komşuluk Yılı ilan ettiklerini aktaran Kılıç, "İlçemizdeki 2 bin 280 sokağın hepsine gideceğiz. Komşularımızla komşuluk münasebetlerinin geliştirilmesi için çalışmalar yürüteceğiz." dedi.

Kılıç, bugünü bir rekorla taçlandırdıklarını ifade ederek, bu rekorun hayırlı olmasını diledi.

Kaynak: AA / Güncel

Hasan Gök Kağıthane Nurtepe Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 7 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 7 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 7 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansı var mı? Fenerbahçe nasıl şampiyon olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title