Haberler

Kadın Örgütlerinden Pasinler'deki Öğretmene Destek

Erzurum'daki sivil toplum örgütlerinin kadın temsilcileri, Pasinler İlçesi'nde iki kişinin saldırısı ve tecavüz girişimine maruz kalan Türkçe öğretmeni A. K. 'yi ziyaret ederek destek verdi.

Erzurum'daki sivil toplum örgütlerinin kadın temsilcileri, Pasinler İlçesi'nde iki kişinin saldırısı ve tecavüz girişimine maruz kalan Türkçe öğretmeni A. K. 'yi ziyaret ederek destek verdi.

Türk Kadınlar Birliği, KAMUSEN Kadın Kolları ile MHP Erzurum Milletvekili adayı Jale Hülya Alcan, geçen 6 Nisan'da Pasinler'de saldırıya uğrayan öğretmen A. K. 'yi evinde ziyaret etti. MHP'nin dördüncü sıradaki adayı ve Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim görevlisi Alcan, siyasetçi değil, bir kadın olarak destek ve moral vermek için A. K. 'yi ziyaret ettiğini belirtti. Alcan, şöyle dedi:

"Kadına şiddet uygulayan erkek değildir. 'Kadına şiddete hayır' demek için buraya geldik. Şiddet gören kadınlarımızın mutlaka rehabilite edilmesi lazım. Eğitim şart. Umarız bir daha öğretmenlerimiz ve tüm kadınlar böyle bir saldırıya maruz kalmaz. Cinsiyete dayalı şiddet anayasal hakkın ihlali anlamına gelmektedir. Türkiye'de her 3 kadından 1'i şiddet görmektedir. Üzülerek ifade ediyorum ki, Pasinler'de olduğu gibi şiddet olayları katlanarak artıyor. Üzerine kuma getirilir, şiddet görür, tacize uğrar susmak zorunda kalır. Biraz sesi çıkmaya kalksa sokak ortasında kurşunlanır. Bu konuda insanların eğitilmesi gerekir. "

Olaydan sonra evinden sadece Emniyet ve adliyeye gitmek için çıkan A. K. öğretmen geçtiğimiz Şubat ayında Milli Egemenlik İlköğretim Okulunda Türkçe öğretmeni olarak göreve başladı. A. K. , 6 Nisan günü saat 14. 30 sıralarında okuldan eve giderken saldırıya uğradı. Tecavüze karşı direndiği için saldırganların bıçaklı ve taşlı saldırısına uğrayan öğretmen A. K. ağır yaralandı. Beyin kanaması geçiren A. K. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. A. K. 'ye tecavüze kalkışan ve bıçaklayıp dövdüğü öne sürülen 2 şüpheli tutuklanarak E Tipi Cezaevi'ne konuldu. - Erzurum / Pasinler

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title