Haberler

Kadıköy-Kartal Metro Hattının Açılışı

İstanbul Minibüsçüler Esnafı Odası Başkanı Koray Öztürk, 17 Ağustos'ta açılışı yapılacak olan Kadıköy-Kartal metro hattı nedeniyle minibüsçü esnafının mağdur olacağı gerekçesiyle, "Biz Gebze-Harem arasında çalışan 376 tane minibüsün diğer hatlara"...

İstanbul Minibüsçüler Esnafı Odası Başkanı Koray Öztürk, 17 Ağustos'ta açılışı yapılacak olan Kadıköy- Kartal metro hattı nedeniyle minibüsçü esnafının mağdur olacağı gerekçesiyle, "Biz Gebze-Harem arasında çalışan 376 tane minibüsün diğer hatlara dağıtılmasını kesinlikle karşıyız" dedi.

Öztürk, İstanbul Minibüsçüler Esnafı Odası'nda yaptığı basın toplantısında, test sürüşleri devam eden Kadıköy- Kartal metro hattının açılması ile Gebze-Harem hattında çalışan minibüslerin diğer hatlara dağıtılacağı yönünde söylentiler çıktığını belirtti. Gebze-Harem hattında çalışan minibüslerin plakalarının 1996 yılında 41'den 34'de dönüştürüldüğünü ifade eden Öztürk, "Bu plakalar İstanbul'daki minibüslere 1986'da, 10553 sayılı Bakanlar kurulu kararı ile verilen plaka ile aynı değil. Gebze-Harem minibüs malikleri plaka dönüştürme aşamasında taahhütname getirdiler. Hak sahiplerine başka hatta dağılmayacaksınız, herhangi bir resmi kurum ve kuruluş böyle bir hak talep etmeyecek. Bu şartla 34 plakayı aldılar" şeklinde konuştu.

E5'teki trafik sorununun Gebze-Harem arasında çalışan minibüslerin diğer hatlara dağıtılmasıyla çözülemeyeceğini savunan Öztürk, "Bu böyle olmaz, bu kanuna aykırıdır. Hangi araç 41 plakadan 34'e dönüştürüldüyse onun sahibinin elinde noterden verilen taahhütnamesi var. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) nezdinde ne gibi bir çalışma yapılıyor bilemiyoruz. İBB'nin böyle bir talebi yok. Sadece dedikodudan ibaret. Biz Gebze-Harem arasında çalışan 376 tane minibüsün diğer hatlara dağılmasını kesinlikle karşıyız" diye konuştu.

-Metro ile birlikte 2 hat kalkacak-

Öztürk, metro faaliyete geçtiğinde Uğur Mumcu Yakacık- Kadıköy hattı ile Ankara Yolu- Kartal hatlarının kaldırılacağını kaydederek, bu araçların hat planlama çalışmalarının devam ettiğini ve çalışmanın tamamlanmasının ardından 115 minibüsün Kadıköy-Kartal metrosuna entegre bir şekilde işlerine devam edeceklerini söyledi.

Muhabir: Kenan Irtak

Yayıncı: Sabri Çelebioğlu - İSTANBUL

Kaynak: AA / Güncel

Koray Öztürk Kadıköy Kartal Gebze Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title