Haberler

Sınırı geçmek isteyen göçmenler, çıkan çatışmada Bulgar polisini öldürdü

Güncelleme:

Türkiye'den Bulgaristan'a geçmek isteyen göçmenlerle sınırda devriye gezen Bulgar polisi arasında çatışma çıktı. Çatışmada 30 yaşındaki bir Bulgar polisi vurularak hayatını kaybederken, Edirne Valiliği saldırıyı gerçekleştiren E.E. ve M.E. isimli şahısların yakalandığını duyurdu.

Bulgaristan İçişleri Bakanı Ivan Demerdzhiev yaptığı açıklamada, Türkiye'den Bulgaristan'a geçmek isteyen bir göçmen grubuyla sınırda devriye gezen Bulgar polisi arasında Golyam Dervent köyü mevkiinde dün yerel saatle 20.35 sıralarında çatışma çıktığını bildirdi. Bakan Demerdzhiev, çatışmada 30 yaşındaki Petır Bıçvarov adlı polis memurunun vurularak hayatını kaybettiğini aktardı.

"TÜRKİYE İLE İŞ BİRLİĞİMİZ ÇOK YOĞUNLAŞTI"

Dermendzhiev, "Bu bir suç eylemi, aşırı bir saldırganlık. Bu göçmenlerin ateşli silahlarla yaptığı ilk saldırı" ifadelerini kullandı. Dermendzhiev ayrıca, Türk makamlarının iş birliği yapma ve failleri arama sözü verdiğini söyleyerek, "Son zamanlarda Türkiye ile sınırda göç baskısı alanında iş birliğimiz çok yoğunlaştı" dedi. Türk makamlarıyla sıkı iş birliği içerisinde çalıştıklarını kaydeden Dermendzhiev, ateş açan göçmen grubunun yakalanması için şu anda sınır bölgesinde aramalar yapıldığını söyledi.

"FARK EDİLEN GÖÇMENLER BULGAR POLİSİNE ATEŞ AÇTI"

Çatışmanın detayına değinen Demerdzhiev, öldürülen polis memurunun Savunma Bakanlığında görevli askerle sınırda devriye görevi yürüttüğünü söyledi. Demerdzhiev, Savunma Bakanlığı görevlisi ile bölgede araçla devriye gezen polisin tel örgüde delik gördüğünü, araçtan inen polisin fenerle tel örgüyü aydınlatırken Türkiye tarafından ateş açıldığını belirtti. Demerdzhiev, "Savunma Bakanlığı görevlisi aracın arkasına saklanmış. Ona da ateş açılınca asker karşı cevap vermiş. Savunma bakanlığı sınır görevlisi Türkiye yönünden 10-15 el ateş açıldığını söyledi" ifadelerini kullandı.

SOYLU: BERABER ÇALIŞACAĞIZ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bugün sosyal medya hesabından yaptığı olayla ilgili yaptığı paylaşımda, " Edirne, Lalapaşa ilçesi Bulgaristan sınırında bir Bulgaristan Polis Memurunun silahla vurularak hayatını kaybettiğini teessürle öğrendim. Kıymetli mevkidaşım, Bulgaristan İçişleri Bakanı Sn. Ivan Demerdzhiev'e ve Bulgaristan halkına başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Olayın faillerinin tespiti ve olayın aydınlatılması için iki tarafından beraber çalışması konusunda mutabık kaldık" ifadelerini kullandı.

2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI, VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

Öte yandan olayla ilgili saldırıyı gerçekleştirdiği tespit edilen 2 kişi yakalanarak, gözaltına alındı. Konuyla ilgili Edirne Valiliği'nden yazılı açıklama yapıldı.

Yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"07.11.2022 günü, saat 21.35 sıralarında İlimiz Lalapaşa ilçesi Küçünlü köyü sınır hattında yaşanan menfur saldırıda bir Bulgaristan polis memuru hayatını kaybetmiştir. Konu ile ilgili olarak Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekiplerimizin yaptığı titiz ve kararlı çalışmalar neticesinde saldırıyı gerçekleştirdiği tespit edilen E.E. ve M.E. isimli şahıslar yakalanmış olup, üzerlerinde yapılan aramada olayda kullanılan 1 adet av tüfeği ve bu tüfeğe ait 23 adet av fişeği ele geçirilmiştir. Bu elim hadise sebebiyle Bulgaristan Emniyet Teşkilatı'na ve Bulgaristan halkına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bulgaristan Edirne Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
500

Yorumlar (2)

mesut:

Bulgara değil be, gidin yunana

7
2
yanıtYanıtla
Rafflesia:

Ya biz ne yapacağız bıktık usandık yaa

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title