Haberler

Kabe'deki Vinç Kazasında Ölen Metin Yazgan'ın Evinde Hüzün

Suudi Arabistan'ın Mekke kentinde etkili olan fırtına nedeniyle meydana gelen vinç kazasında hayatını kaybeden hacı adayı işçi emeklisi 65 yaşındaki Metin Yazgan'ın Ankara'nın Beypazarı İlçesi'ndeki yakınları yasa boğuldu.

21 Ağustos'ta eşi Emine Yazgan ile Beypazarı'ndan hac görevi için ilk kafile olarak 23'üncü grupta Mekke'ye giden ve Kabe'de meydana gelen kazada yaşamını yitirdiği belirtilen 2'si kız 3 çocuk babası Metin Yazgan'ın Hacıkara Mahallesi Ankara Parkı yakınındaki evi, taziye için gelenlerle dolup taşıyor. Metin Yazgan'ın yaşamını yitirdiği haberi, Beypazarı'nda ailesine ulaşması üzerine evine hüzün çöktü. Metin Yazgan'ın ağabeyi 73 yaşındaki Mustafa Yazgan ve oğlu 42 yaşındaki İsa Yazgan, taziyeleri kabul etmeye başladı.

Sincan'da öğretmenlik yapan İsa Yazgan, anne ve babasının hacca gitmek için 9 yıl beklediklerini belirterek, "Babam cuma namazını kılıp yemek yedikten sonra ikindi namazı için kabeye gitmiş. Namazdan sonra tavaf ederken kaza meydana gelmiş. Kazadan sonra 30 saat babamdan haber alamadık. Annemle görüşüyorduk ama babamla irtibat sağlayamadık. Acı haber, dün gece geldi. Annemle babam hacca gitmek için yıllarca beklediler. Allah, kutsal topraklarda aldı. Allah'ın takdiri öyleymiş. Babam kutsal topraklarda kutsal bir ibadeti yaparken şehit oldu. Babamın vefatından sonra annem de rahatsızlanmış. Diyanetin hastanesine kaldırılmış. Orada tedavisi devam ediyormuş. Diyanet İşleri Başkanı Görmez bizi aradı. Bizden birini gönderilebileceğini söyledi. Annemin yarı kalan hac ibadetini yapabilmesi için ben de hacca gideceğim. Başvuruyu yaptık. Annemin hac vazifesini tamamlamasına yardımcı olacağım" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Yazgan Beypazarı Mekke Politika Güncel Haberler

title