Haberler

Kabataş Martı Projesi'nde Basın Açıklaması Düellosu...

HaberKamera Ezgi ÇAPA İstanbulDHA

İstanbul Kabataş'a yapılması planlanan Martı projesine yönelik İstanbul Kent Savunması'nın basın açıklamasının hemen öncesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kabataş Martı projesi hakkında yazılı açıklama yaptı. İBB 'Proje görselleri ile bilgileri tüm detayları ile yakın zamanda açıklanacaktır şeklinde açıklama yaparken, Kadıköy Adalar iskelesi önünde toplanan eylemciler aylardır yazılı olarak sordukları projeye ilişkin derhal açıklanması çağrısında bulundu.

İstanbul Kent Savunması ve Adalar'da yaşayan vatandaşlardan oluşan bir grup, Kabataş'ta yapılması planlanan Martı Projesi'ne yönelik Kabataş'taki Kadıköy Adalar Vapur İskelesi önünde basın açıklaması yapacağını duyurdu. Vapura binen vatandaşlara broşür dağıtıldığı, imza toplandığı açıklamanın hemen öncesinde İBB konuyla ilgili yazılı basın açıklaması yaptı. 'Kabataş'a dokunma yazılı tshirtler giyen eylemciler, 'Beton martı istemiyoruz, 'Ulaşım haktır engellenmez şeklinde slogan attı. Adalar Halkı imzasıyla 'Kabataş'ı rant çevrelerine teslim etmeyeceğiz yazılı pankart da açan gruba CHP İstanbul milletvekili Selina Doğan da destek verdi.

İSTANBULLULARI YİNE BİR TRAFİK ÇİLESİ BEKLİYOR

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından 15 Mayıs 2016'da kabul edilen ve kamuyounda Martı prjesi olarak bilinen Kabataş Transfer Merkezi'ne yönelik basın açıklamasını İstanbul Kent Savunması adına basın Cihan Uzunçarşılı Baysal okudu. Baysal, 'Kabataş'a yapılması planlanan devasa martı formundaki transfer merkezi nedeniyle Kabataş'tan deniz ulaşımı duracak; şehir hatları, İDO, DenTur ve BUDO taşınacak ve feribot, şehir hatları vapurları ve yolcu tekneleri alternatif olarak Eminönü, Yenikapı ve Karaköy iskelelerinden hareket edecek. Fünikülerin Kabataş ve Fındıklı tramvay duraklarının akıbetleri meçhul. Kabataş Meydanı'nın inşaat nedeniyle en az 3-4 yıl kapanmasına neden olacak proje, Beşiktaş ve Eminönü'ne eklenecek iskeleler ile buralardaki trafik yoğunluğunun artmasına ve özellikle iş saatlerinde aşırı yoğunluğa sebep olacak. Yine bir keşmekeş, yine trafik çilesi kentlileri beklemekte. Bizlere sorulmadan, danışılmadan, kentin en merkezi alanlarından birinde yine bir oldu bitti, yine bir tepeden inme proje ile karşı karşıyayız diye konuştu.

HER MUHALEFETİ PROVOKASYON DİYE DAMGALAMAK NEDİR

Konuyla ilgili olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne sorulan soruların yanıtsız bırakıldığını söyleyen Baysal, 'Biz basın açıklamasını hazırlarken İBB açıklama yaptı. Kamu kurumlarının ve yöneticilerinin dillerine dikkat etmesi gerekiyor. Her muhalefeti, her eleştiriyi provokasyon diye damgalamak nedir. Sorduğumuz soruların bugüne kadar hiçbirine yanıt alınamadı. Hodri meydan! Belediye detayları hemen açıklasın diye konuştu. Boğaz doldurularak 83 bin metrekarelik bir alanda yeni bir meydan düzenlemesi yapılmak istendiğini vurgulayan Baysal, 'Depremini bekleyen bir kentte her hatta fay hatları sallanırken, yüreğimiz ağzımızdayken, dolgu alanlarının risklerini zikretmeye dahi gerek yok dedi. Baysal, 'Boğaz'ı, sahillerimizi dolgular ile betonlayarak, deniz ekosistemlerini yok etmektesiniz. Balık bitti, deniz canlıları küstü, martılar denizden değil karadan beslenir oldu şeklinde konuştu.

KUŞ FORMU AŞKABAT HAVALİMANININ KÖTÜ BİR REPLİKASI

Hali hazırda bir transfer merkezi olan Kabataş'ın etap etap çalışmalarla, basit iyileştirmelerle kamu yararına uygun hale getirilebileceğini savunan Baysal konuşmasını şöyle sürdürdü 'Dev beton martı için Kabataş'ı kapatmak akla mantığa, bilime uygun değil. Nitekim, Kabataş Fındıklı Molla Çelebi Camisi'nin kuzey tarafındaki bahçe duvarı sınırı hizasından başlayacak proje, Kabataş Bezmi Alem Valide Sultan Camisi'ne bitişik Kabataş Balıkçı Barınağı'nı da içerisine alacak şekilde yapılacak. Kentin çok önemli bir tarihi bölgesine kondurulacak olan ve kuş formundaki Aşkabat Havalimanı projesinin kötü bir replikası olan Martı Projesi; devasa bir beton blok olarak tarihi camiler bölgesini ve özellikle Mimar Sinan'ın denizden görünümü eşsiz Molla Çelebi Camii'ni tamamen bloke edeceği gibi Kabataş'tan muhteşem tarihi yarımada manzarasına da birer devasa martı kanadı çakacak

CHP'Lİ DOĞAN BELİRLİ BİR ODAĞA RANT SAĞLAYACAK

İskelede önündeki eyleme katılan CHP milletvekili Selina Doğan, 'Önce bir işi ortaya koyup sonra halkın tepkisi ile karşı karşıya kalınca askıya alınıyor. Her akşam 'Demokrasi nöbetlerinin tutulduğu bir ortamda, halkın fikirlerinin, beklentilerinin alınarak bir proje ortaya konması gerekirdi dedi. Her türlü akılcı projeye destek vereceklerini söyleyen Doğan, '3 yıl boyunca bu bölgenin hayatını felç edecek, insanları sahilden parktan mahrum edecek, modern bir mimari ile bu sahilin dokusuna uygun olmayan bir proje. Bu projenin, Tıpkı İstanbul'daki diğer pek çok proje gibi, yine belirli bir odağın rant sağlayacağı bir proje olarak görüyoruz dedi.

İBB PROJE GÖRSELLERİ İLE BİLGİLERİ TÜM DETAYLARI İLE YAKIN ZAMANDA AÇIKLANACAKTIR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yazılı olarak geçtiği basın açıklaması şöyle; 'Bazı çevrelerce Kabataş Transfer Merkezi'ne ilişkin kamuoyuna yansıtılan proje bilgileri ve görselleri asılsızdır. Proje ile Kara, deniz ve raylı ulaşım sistemleri, Boğaz Yaya Geçiş Tüneli bütünleştirilerek entegrasyon amaçlanmaktadır. Projenin yeterli bilimsel yaklaşım ve ilgili kurul onaylarından yoksun olduğu iddiası da gerçek dışıdır. Kabataş Büyük Transfer Merkezi üzerinden hayal ürünü iddialarla provokasyon peşinde olanlara itibar edilmemesi rica olunur. Kamuoyuna saygı ile duyurulur

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Selina Doğan Kadıköy Kabataş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title