Haberler

Jose Mujica: "Mal Varlığımı Semtimizdeki Çocuklara Bırakacağım"

“İktidarda Bir Kara Koyun Saraysız Başkan Jose Mujica” isimli kitabının tanıtımı için Türkiye’ye gelen Uruguay Eski Devlet Başkanı Jose Mujica, Şişli Belediyesi’nde düzenlenen toplantıda, “Ölünce mal varlığımı semtteki çocuklara bırakacağım ki onlar da büyüyünce çocuklara yardım edebilsin diye” dedi.

"İktidarda Bir Kara Koyun Saraysız Başkan Jose Mujica" isimli kitabının tanıtımı için Türkiye'ye gelen Uruguay Eski Devlet Başkanı Jose Mujica, Şişli Belediyesi'nde düzenlenen toplantıda, "Ölünce mal varlığımı semtteki çocuklara bırakacağım ki onlar da büyüyünce çocuklara yardım edebilsin diye" dedi.

Sakin ve gösterişsiz yaşam tarzı ile tanınan Uruguay Eski Devlet Başkanı Jose Mujıca kitabı "İktidarda Bir Kara Koyun Saraysız Başkan Jose Mujica"nın tanıtımı için Türkiye'ye geldi.

İlk basın toplantısını Şişli Belediyesi'nde gerçekleştiren Jose Mujıca'yı eşi Lucia Topolansky yalnız bırakmazken, toplantıya CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP Milletvekili Şafak Pavey, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Tekin Yayınevi'nden Yasemin Arpa ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Gösterişi sevmediğini her zaman ifade eden Jose Mujıca, Şişli Belediye'sindeki basın toplantısına mavi bir 'Vosvos' model otomobil ile geldi.

Jose Mujica'nın toplantının yapılacağı alana gelmesiyle katılımcılar kitabını imzalattırmak istedi ve onunla hatıra fotoğrafı çekindiler. Suriyeli mülteciler ile ilgili Mujıca konuşurken bir basın mensubunun sesli bir şekilde hapşırması salonu kahkahalara boğdu.

Ülkesinde yaşanan zorlukları ve ortaya koyduğu mücadeleyi anlatan Jose Mujica, "Ülkemizin yüzde 10 fakirliği var. Bu hadise bizim için çok büyük bir sosyal borçtur. Tek bir işçi merkezimizin olduğu için çok gururluyuz. Bizim bütün fikirlerimiz, farklılığımız ve çeşitliliğimiz oradadır. Ama merkezi tek bir yerdir. İşçilerin birlikteliği siyasi birliktelikteki güçlerin birleşmesini mümkün kılmıştır. Urugay'a gelin ve en kötüsü çok lezzetli bir et yiyeceksiniz" dedi.

"MAL VARLIĞIMI SEMTİMİZDEKİ ÇOCUKLARA BIRAKACAĞIM"

Bir gazetecinin "Suriyeli çocukları evinize alacağınız doğru mu?" sorusu üzerine Jose Mujica, "Ben evime Suriyeli çocukların geleceği haberinin nereden çıktığını bilmiyorum. Biz şu anda ülkemizde tarım meslek okulu açtık ve elimizdeki kaynakları bu okulu desteklemeye yönelik kullanacağız. Ben yaşım gençken dünyayı düzenlemeye çalışırdım. Ben çok mahkum hayatı yaşadım ve bu yüzden eşim ile çocuğumuz olmadı. Artık bizim semtimizde yaşayan çocuklar bizim çocuklarımız. Ölünce mal varlığımı semtteki çocuklara bırakacağım ki onlar da büyüyünce çocuklara yardım edebilsin diye. Bir dönem Suriye'den Güney Amerika'ya göçü desteklemek istedik. Ama göç edenlerin fakir olmadığını keşfettik. Amerika'ya fakir gelmek istemediler Almanya'ya zengin gitmek istediler" ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin siyasi sorularına yüzeysel yanıt vermeyi tercih eden Jose Mujica, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmemde özel bir gündem yok. Sadece arkadaşlığımı geliştirmek için görüşeceğim" diye konuştu.

JOSE MUJİCA 7 KASIM GÜNÜ TEKRAR ŞİŞLİ'DE

Konuşmasına bir iki kelime İspanyolca ile başlayan Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ise, " Jose Mujica'nın Türkiye'deki programının Şişli'den başlamasından dolayı son derece mutluyuz. Türkiye'deki 9 gün sürecek etkinliklerde Jose Mujica ve eşi Türkiye'yi tanıma fırsatı bulacaklardı. 7 Kasım günü Şişli Kent Kültür Merkezi'nde 'Türkiye'den Urugay'e toplumsal Muhalefet" başlıklı panelimize bütün vatandaşlarımızı davet ediyoruz" dedi.

"YÖNETİCİ OLMANIN FARKINDALIĞINI BİZE HİSSETTİRECEK"

Cumhuriyet'in 92'nci yıldönümünün kutlandığı günlerde Cumhuriyeti hatırlatan Jose Mujica ile birlikte olmaktan dolayı duyduğu mutluluğu ifade eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, "Beylikdüzü'nde 7 Kasım tarihinde kitap fuarını ziyaret edecek olan Jose Mujica aynı zamanda Enver Aysever moderetörlüğünde Beylikdüzü'nde vatandaşlarımızla buluşacak. Yeni çağda yönetim anlayışının tartışıldığı bu günlerde, yönetici olmanın farkındalığını bize hissettireceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

8 kişilik bir delegasyon ekibi ile Türkiye'ye gelen Jose Mujica 9 gün boyunca İzmir, Eskişehir ve İstanbul'da çeşitli etkinlere katılacak. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Jose Mujica Türkiye Uruguay Şişli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title