Haberler

Jandarmanın 174'üncü Yıldönümü Kutlandı

Jandarma Teşkilatı'nın 174'üncü yıldönümü Sivas'ta düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Jandarma Teşkilatı'nın 174'üncü yıldönümü Sivas'ta düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Etkinlikler kapsamında, Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde jandarmanın kullandığı malzemeler sergilendi. Sergide yer alan uzun namlulu silahlar büyük dikkat çekti.

Etkinlikler kapsamında Jandarma Sosyal Tesisleri'nde kutlama töreni düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törene, Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, Garnizon ve 5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Mustafa İlter, Belediye Başkan vekili Orhan Demirok, Cumhuritey Başsavcısı Hasan Aydın, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ali Taş ve şehit aileleri ile birlikte gaziler katıldı. Törenin açılış konuşması yapan İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ali Taş, "Jandarma Teşkilatı, Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzenliğinin sağlanması yönündeki hizmetleri ile ulusumuzun takdirini kazanmıştır. Bizler Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak, ulusumuzun bize bu teveccühünün bilincinde hareket ederek, var olan bu güven ve sevgi bağını korumak, perçinlemek ve dahada güçlendirmek azmindeyiz." dedi.

Konuşmanın ardından, Sivas'ta Eğitiminin Kalitesini Artırma Projesi (SEKAP) kapsamında Kayadibi Ortaokulu ile eşleştirilen İl Jandarma Komutanlığı, okulun dereceye giren öğrencilerine çeşitli hediyeler verdi. İl protokol üyeleri daha sonra Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesine geçerek, burada sergilenen jandarma araç ve gereçlerini inceledi. Sergide dikkat çeken uzun namlulu silahlar vatandaşlar tarafından igliyle incelendi. Ardından askeri bando alanda mini konser verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Zübeyir Kemelek Ali Taş Sivas Politika Güncel Haberler

title