Haberler

Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 178. Yılı

Jandarma teşkilatının kuruluşunun 178. yıl dönümü Antalya'da törenlerle kutlandı.

Jandarma teşkilatının kuruluşunun 178. yıl dönümü Antalya'da törenlerle kutlandı.

İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen törene Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Garnizon Komutanı Piyade Albay Tahir Savran, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Kelleli'nin yanı sıra diğer protokol üyeleri ile gaziler ve şehit yakınları katıldı.

Törende konuşan Albay Kelleli, jandarmanın üstün vazife anlayışı, sarsılmaz disiplini, yüksek fiziki ve moral gücüyle vatan toprağının her noktasında Türkiye Cumhuriyeti'nin gücü ve teminatı olduğunu söyledi.

Kahramanca en zor koşullarda teröristlerle mücadele eden jandarmanın diğer kuruluşlarla iş birliği içinde fedakarca görev yaptığına işaret eden Kelleli, "Bu cennet vatan topraklarında Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nde söylediği gibi, dahili ve harici bedhahlar geçmişte olduğu gibi gelecekte de olmaya devam edecektir. Ancak Jandarma diğer kurum ve kuruluşlarla birlikte bu bedhahların karşısında dik durmaya, canı pahasına bunlarla mücadele etmeye devam edecektir. Bunu 17-25'lerde, 15 Temmuzlarda öğrenemeyip, dersini almayanlara gücümüzle, birlik ve beraberliğimizle, gerektiğinde canımızı ortaya koyarak öğreteceğiz. Bu böyle biline." dedi.

Törende 6 şehit çocuğuna bisiklet hediye edildi. Çocuklara bisikletlerini Vali Karaloğlu ve Albay Kelleli verdi.

Jandarma konulu şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından halk oyunları gösterisi sunuldu.

Kutlamada son olarak tören geçişi yapıldı. Motorize ve atlı jandarmaların geçişi ilgiyle izlendi.

Törenin sonra ermesinin ardından protokol üyeleri ile gaziler ve şehit yakınları, İl Jandarma Komutanlığının bahçesinde iftar yemeği yedi.

Kaynak: AA / Güncel

Münir Karaloğlu Ramazan Solmaz Yusuf Kelleli Antalya Politika Güncel Haberler

title